Business & Finance Τετάρτη 3/04/2024, 19:46
BUSINESS & FINANCE

St. Cohen: Μπορούμε να εξοικονομήσουμε 25 εκατ. δολ. με τη χρήση ΤΝ

St. Cohen: Μπορούμε να εξοικονομήσουμε 25 εκατ. δολ. με τη χρήση ΤΝ

25 εκατομμύρια δολάρια μπορεί  να εξοικονομήσει η χρηματοπιστωτική η εταιρεία του με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης λέει ο ιδρυτής της Point72. Steve Cohen, ο οποίος συστρατεύεται μεταξύ εκείνων που πιστεύουν ότι η ΤΝ έχει ήδη επηρεάσει τον επιχειρηματικό κόσμο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος στο CNBC η χρηματοπιστωτική του εταιρεία έχει βρει τρόπους ακόμη και για τα πρώτα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης ώστε να εξοικονομήσει χρήματα.

«Θα σας πω  μία μικρή ιστορία», είπε. «Ο CTO μου έρχεται και μου λέει ότι “μπορώ να εξοικονομήσω 25 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία χρησιμοποιώντας αυτά τα LLM για να βελτιώσουμε την αποδοτικότητά μας”» σημειώνει ο Cohen, αναφερόμενος στον επικεφαλής της τεχνολογίας του και στα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT.

«Τώρα, εμείς είμαστε μια εταιρεία μεσαίου μεγέθους. Δεν είμαστε μια τεράστια εταιρεία. Φανταστείτε λοιπόν τι μπορούν να κάνουν οι μεγάλες εταιρείες. Και αυτό είναι μόνο ένα από όσα μπορούν να γίνουν, οπότε σας δίνεται μια μικρή εικόνα για το τι είναι δυνατό», πρόσθεσε.

Ο ενθουσιασμός γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη ήταν μία από τις κινητήριες δυνάμεις στο ράλι της αγοράς το 2023 και στις αρχές του τρέχοντος έτους. Οι κύριοι ωφελημένοι μέχρι στιγμής ήταν οι κατασκευαστές τσιπ όπως η Nvidia και τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Microsoft που έχουν άμεσους επιχειρηματικούς δεσμούς με αυτά τα μοντέλα AI, αλλά και μια άλλη αισιόδοξη περίπτωση είναι ότι η νέα τεχνολογία θα βοηθήσει όλους τους τύπους εταιρειών να γίνουν πιο αποτελεσματικές.

Ο Cohen είπε ότι η ΤΝ ήρθε για να μείνει και δήλωσε ότι ουσιαστικά κάθε εταιρεία πρέπει να σκέφτεται πώς μπορεί να αλλάξει την επιχείρηση.

«Αν είστε εταιρεία και δεν το σκέφτεστε αυτό, θα ξυπνήσετε μια μέρα και θα πείτε “έχουμε πρόβλημα”», κατέληξε ο Cohen.

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τι συζητούν στην Αθήνα οι CEOs των φαρμακευτικών – Η καινοτομία στο επίκεντρο

Amazon: Ρίχνει 150 δισ. δολάρια στο «στοίχημα» της τεχνητής νοημοσύνης

Το Magnificent Seven έγινε Fab Four – Τι σημαίνει για τις αγορές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News