Business & Finance Τρίτη 19/03/2024, 20:34
BUSINESS & FINANCE

Kering: Προειδοποίηση για πτώση 20% στις πωλήσεις Gucci

Kering: Προειδοποίηση για πτώση 20% στις πωλήσεις Gucci

Προειδοποίηση ότι οι πωλήσεις του brand Gucci θα βουλιάξουν 20% στο πρώτο τρίμηνο, απηύθυνε ο όμιλος πολυτελών ειδών Kering λόγω της μεγαλύτερης του αναμενομένου πτώσης των πωλήσεων στην περιοχή Ασίας/Ειρηνικού, με αποτέλεσμα να διευρυνθεί το χάσμα μεταξύ της γαλλικής εταιρείας και των βασικών ανταγωνιστών της. 

Συνολικά, οι πωλήσεις της Kering, η οποία ελέγχει και άλλα brands, όπως Balenciaga και Saint Laurent, θα μειωθούν περίπου 10% την ίδια περίοδο. 

Η Kering προσπαθεί να αναζωογονήσει την ιταλική μάρκα Gucci που εκπροσωπεί περισσότερο από τα δύο-τρίτα της κερδοφορίας της εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς ωστόσο επιτυχία. Πριν από ένα χρόνο, είχε διορίσει τον Σαμπάτο ντε Σάρνο ως νέο σχεδιαστή της Gucci. 

Tον Φεβρουάριο, η Kering είχε ανακοινώσει ότι οι πωλήσεις της Gucci μειώθηκαν το τελευταίο τρίμηνο του 2023, καθώς η συγκεκριμένη μάρκα δεν κατάφερε να προσελκύσει περισσότερους εύπορους αγοραστές. 

Η εταιρεία, η οποία ελέγχεται από την οικογένεια του δισεκατομμυριούχου Πινό, δυσκολεύεται να συμπορευθεί με τους ανταγωνιστές της, όπως LVMH και Hermes, καθώς οι πωλήσεις πολυτελών ειδών δέχθηκαν πλήγμα το τελευταίο έτος, ειδικά στην Κίνα. Αντίθετα, το πιο διευρυμένο χαρτοφυλάκιο της LVMH και η λίστα αναμονής για τσάντες της Hermes έχει κάνει τις δύο παραπανω εταιρείες πολύ πιο ανθεκτικές. 

Με την πολυαναμενόμενη ανάκαμψη της Κίνας να καθυστερεί να έρθει, οι εταιρείες πολυτελών ειδών έχουν γίνει πολύ πιο εξαρτημένες από την αμερικανική αγορά. Αυτό όμως είναι αρνητικό νέο για την Gucci η οποία είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στην αγορά της Ασίας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News