Business & Finance Δευτέρα 18/03/2024, 16:17
BUSINESS & FINANCE

Encyclopaedia Britannica: Στοχεύει σε αποτίμηση 1 δισ. δολ. μέσω IPO

Encyclopaedia Britannica: Στοχεύει σε αποτίμηση 1 δισ. δολ. μέσω IPO

Η Encyclopaedia Britannica Inc., η εταιρεία εκπαιδευτικής τεχνολογίας και εκδότης βιβλίων, συμπεριλαμβανομένου του λεξικού Merriam-Webster, επιδιώκει σε μια αποτίμηση περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην αρχική δημόσια προσφορά της, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος.

Η εταιρεία με έδρα το Σικάγο, γνωστή για την ιστορική ομώνυμη εγκυκλοπαίδεια, συνεργάζεται με συμβούλους και μπορεί να ξεκινήσει την προσφορά ήδη από τον Ιούνιο, δήλωσαν οι άνθρωποι. Η Britannica ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι κατέθεσε εμπιστευτικά αίτηση για δημόσια εγγραφή, σύμφωνα με δελτίο τύπου.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και οι λεπτομέρειες της εισαγωγής, όπως η αποτίμηση και το χρονοδιάγραμμα, μπορεί να αλλάξουν, δήλωσαν οι άνθρωποι, ζητώντας να μην κατονομαστούν, καθώς οι πληροφορίες είναι ιδιωτικές. Εκπρόσωποι της Britannica δεν απάντησαν σε αιτήματα σχολιασμού.

Μια δημόσια εγγραφή θα έβαζε τέλος στην προσπάθεια της Britannica να εισαχθεί στο χρηματιστήριο που εκτείνεται τουλάχιστον δύο χρόνια πίσω, καθώς οι πωλήσεις μετοχών για πρώτη φορά εισήλθαν σε μια περίοδο ύφεσης. Η εταιρεία ζύγιζε μια δημόσια εγγραφή και εξέταζε το ενδεχόμενο να αντλήσει ιδιωτικά κεφάλαια πριν από την εισαγωγή, ανέφερε το Bloomberg News το 2022.

Η Encyclopaedia Britannica ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 250 χρόνια και είναι η παλαιότερη αγγλόφωνη γενική εγκυκλοπαίδεια, σύμφωνα με το λήμμα στην ιστοσελίδα της. Οι εκδόσεις οι οποίες αγοράστηκαν το 1996 από τον επενδυτή Jacob E. Safra, έχουν στραφεί τα τελευταία χρόνια από τις έντυπες εγκυκλοπαίδειες στις ψηφιακές εκδόσεις και την ηλεκτρονική μάθηση. Στις θυγατρικές της περιλαμβάνονται η Britannica Education και η Melingo AI, μια πλατφόρμα επεξεργασίας φυσικής γλώσσας με τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιείται στην εκμάθηση γλωσσών και στα λεξικά. 

Τα προϊόντα της Britannica έχουν πάνω από 7 δισεκατομμύρια προβολές σελίδων ετησίως και χρησιμοποιούνται από περισσότερους από 150 εκατομμύρια μαθητές, όπως δείχνει ο ιστότοπος. Ο διευθύνων σύμβουλος Jorge Cauz δήλωσε σε συνέντευξή του τον Σεπτέμβριο του 2022 ότι τα έσοδα της εταιρείας θα πλησιάσουν εκείνο το έτος τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News