Business & Finance Παρασκευή 1/03/2024, 20:17
BUSINESS & FINANCE

Boeing: Σε συνομιλίες για την εξαγορά της Spirit Aerosystems

Boeing: Σε συνομιλίες για την εξαγορά της Spirit Aerosystems

Σε συνομιλίες για την εξαγορά της Spirit Aerosystems, η οποία κατασκευάζει τις ατράκτους για τα αεροσκάφη 737 Max βρίσκεται η Boeing, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα, καθώς και οι δύο εταιρείες προσπαθούν να εξαλείψουν τα κατασκευαστικά προβλήματα στο αεροπλάνο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Οι μετοχές της Spirit σημείωναν άνοδο 13% νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ οι μετοχές της Boeing σημείωναν πτώση περίπου 1%. Η Spirit Aerosystems είχε κεφαλαιοποίηση 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το κλείσιμο της Πέμπτης.

«Δεν σχολιάζουμε τις φήμες που κυκλοφορούν», δήλωσε εκπρόσωπος της Spirit Aerosystems στο CNBC. Η Boeing αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει.

Η Boeing το 2005 διαχώρισε τις δραστηριότητες στο Κάνσας και την Οκλαχόμα που έγιναν η σημερινή Spirit Aerosystems. Περίπου το 70% των εσόδων της Spirit πέρυσι προήλθε από την Boeing και περίπου το ένα τέταρτο προέρχεται από την κατασκευή εξαρτημάτων για τον κύριο αντίπαλο της Boeing, την Airbus.

Οι συνομιλίες για την εξαγορά που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από τη Wall Street Journal, έρχονται λιγότερο από δύο μήνες μετά την έκρηξη τμήματος ενός αεροσκάφους Boeing 737 Max 9 κατά τη διάρκεια πτήσης της Alaska Airlines. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας καθήλωσε προσωρινά όλα τα αεροπλάνα τον Ιανουάριο, οδηγώντας σε έρευνες σχετικά με το ατύχημα και τις γραμμές παραγωγής της Boeing.

Ήταν το τελευταίο και πιο σοβαρό από μια σειρά ελαττωμάτων στο Boeing 737 Max.

Σύμφωνα με προκαταρκτική έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών, τα μπουλόνια στο πώμα της πόρτας του Max που ενεπλάκη στο ατύχημα του Ιανουαρίου φαίνεται ότι δεν είχαν συνδεθεί όταν έφυγε από το εργοστάσιο της Boeing στο Ρέντον της Ουάσινγκτον.

Η Boeing έχει αποκαλύψει αρκετά προβλήματα παραγωγής και ποιοτικά ελαττώματα στις ατράκτους που κατασκευάζει η Spirit, συμπεριλαμβανομένων λανθασμένων οπών και λανθασμένων αποστάσεων σε ορισμένα εξαρτήματα της ατράκτου, προβλήματα που επιβράδυναν τις παραδόσεις νέων αεροσκαφών στις αεροπορικές εταιρείες.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Boeing: Έπαψε τον επικεφαλής του προγράμματος 737 Max

Ακυρώσεις και καθυστερήσεις: Τα προβλήματα στις πτήσεις ήρθαν για να μείνουν

ΗΠΑ: Επιθεωρήθηκε το 94% των Boeing 737 MAX 9 δύο αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News