Business & Finance Τετάρτη 21/02/2024, 22:36
BUSINESS & FINANCE

Boeing: Έπαψε τον επικεφαλής του προγράμματος 737 Max

Boeing: Έπαψε τον επικεφαλής του προγράμματος 737 Max

Η Boeing ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι ο επικεφαλής του προγράμματος 737 Max της εταιρείας αποχωρεί στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του μάνατζμεντ, μετά από το νέο πρόβλημα που υπέστη τον Ιανουάριο και το οποίο έπληξε τη φήμη του κατασκευαστή αεροσκαφών με κόστος δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boeing Commercial Airplanes Stanley A. Deal ανακοίνωσε αρκετές αλλαγές σε επίπεδο ανώτατης διοίκησης σε email που έστειλε προς τους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένου ότι ο Ed Clark, επικεφαλής του προγράμματος Boeing 737 Max της εταιρείας, αντικαταστάθηκε.

«Ο Ed αναχωρεί με τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου για τις πολλές σημαντικές συνεισφορές του για σχεδόν 18 χρόνια αφοσιωμένης υπηρεσίας στην Boeing», έγραψε.

Στις 5 Ιανουαρίου, τμήμα της πόρτας αεροσκάφους της Alaska Airlines, κατασκευής Boeing, αποκολήθηκε εν πτήσει πάνω από το Πόρτλαντ, αναγκάζοντας την αναγκαστική προσγείωση.

Το περιστατικό ώθησε την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ να καθηλώσει προσωρινά όλα τα αεροσκάφη Boeing 737 Max 9 που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ και στη συνέχεια να αυξήσει την εποπτεία της μονάδας κατασκευής αεροσκαφών Boeing.

Ο Deal είπε ότι οι αλλαγές αποτελούν μέρος της «προσπάθειες που κάνει η εταιρεία ώστε να διασφαλιστεί ότι κάθε αεροπλάνο που παραδίδουμε πληροί ή υπερβαίνει όλες τις απαιτήσεις ποιότητας και ασφάλειας».

Υπενθυμίζεται ότι το 2018 και το 2019, δύο επιβατικά αεροσκάφη Max 8 συνετρίβησαν μετά από προβλήματα αναφορικά με τη λειτουργία σταθεροποίησης πτήσης στο αεροσκάφος, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους συνολικά 346 άτομα. Στη συνέχεια, τα αεροπλάνα Boeing 737 Max καθηλώθηκαν στο έδαφος σε όλο τον κόσμο από το Μάρτιο του 2019 έως τον Νοέμβριο του 2020.

Αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως χρησιμοποιούσαν το Max 9, την έκδοση του 737 Max που διαδέχτηκε το Max 8, χωρίς κάποιο σημαντικό περιστατικό από τότε που τέθηκε σε υπηρεσία το 2018. 

Ενώ η Alaska και η United Airlines, οι δύο αερομεταφορείς των ΗΠΑ που χρησιμοποιούν τα Max 9, τα επέστρεψαν έκτοτε για να εντοπιστούν τα προβλήματα, ο διευθύνων σύμβουλος της Alaska Ben Minicucci ανέφερε σε συνέντευξή του στο NBC News ότι το μέλλον της αεροπορικής του εταιρείας με αεροπλάνα Boeing Max, ειδικά τα νεότερα Max 10, ήταν πλέον αβέβαιο. Αυτές οι αμφιβολίες επαναλήφθηκαν σε ξεχωριστά σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου της United, Scott Kirby.

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News