Business & Finance Σάββατο 10/02/2024, 22:41
BUSINESS & FINANCE

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην αμερικανική οικονομία χαρακτηρίζει το ρεκόρ του S&P 500 o Biden

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην αμερικανική οικονομία χαρακτηρίζει το ρεκόρ του S&P 500 o Biden

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden χαρακτήρισε το υψηλό ρεκόρ του δείκτη S&P 500 ως ένδειξη της δυναμικής των ΗΠΑ, κάνοντας ένα σπάνιο σχόλιο για το χρηματιστήριο μετά από μια δύσκολη εβδομάδα στην προσπάθεια επανεκλογής του, η οποία εστίασε την προσοχή στην ηλικία και την οξυδέρκειά του.

Ο δείκτης S&P 500 ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 5.000 μονάδες την Παρασκευή, ωθούμενος από τις μετοχές μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών και τις εικασίες ότι η Federal Reserve θα μειώσει σύντομα τα επιτόκια.

Αντίθετα, η εβδομάδα του Biden περιελάμβανε γκάφες στις οποίες μπέρδεψε τα ονόματα των παγκόσμιων ηγετών -και μια έκθεση ειδικού συμβούλου ανέφερε ότι ο 81χρονος πρόεδρος έδειξε «μειωμένες ικανότητες και ελαττωματική μνήμη». 

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του στον Λευκό Οίκο Donald Trump, ο Biden τείνει να αποφεύγει να τονίζει τα ορόσημα της αγοράς, ακόμη και όταν προωθεί τα οικονομικά προγράμματά του, όπως οι δαπάνες για τις υποδομές, η χρηματοδότηση της προηγμένης κατασκευής τσιπ και η ενίσχυση της αμερικανικής μεταποίησης.

Ο Trump, ο επικρατέστερος υποψήφιος για το φετινό προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, δήλωσε τον περασμένο μήνα πως αν η αμερικανική οικονομία πρόκειται να καταρρεύσει, αυτό ελπίζει ότι θα συμβεί κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών. Ο Biden κατήγγειλε αυτό το σχόλιο, λέγοντας σε μια προεκλογική εκδήλωση στο Λας Βέγκας στις 4 Φεβρουαρίου ότι ο Trump είναι αντιαμερικανικό να «υποστηρίζει ένα κραχ».  

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Ιστορικό κλείσιμο πάνω από τις 5.000 για τον S&P 500

Ανατροπή στο εμπόριο – Οι ΗΠΑ αγοράζουν τώρα περισσότερα από το Μεξικό παρά από την Κίνα

Τύμπανα εμπορικού πολέμου: Δασμούς 60% στις κινεζικές εισαγωγές σχεδιάζει ο Trump

Trump: Παρέμβαση για τα επιτόκια και «αυτοαναφορική» εκτίμηση για τη Wall Street

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News