Business & Finance Δευτέρα 20/03/2023, 16:32
BUSINESS & FINANCE

Wall Street: Μεικτά πρόσημα με τα βλέμματα σε Fed και τράπεζες

Οι επενδυτές στη Wall Street αναθάρρησαν με τα αποφασιστικά βήματα σε Ελβετία και ΗΠΑ - Το κλίμα στις τράπεζες έχει αντιστραφεί

Wall Street: Μεικτά πρόσημα με τα βλέμματα σε Fed και τράπεζες

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, στον απόηχο της ιστορικής συμφωνίας μεταξύ της UBS και της Credit Suisse, καθώς το επενδυτικό κλίμα καταλαγιάζει μετά την καθίζηση κατά 1 τρισ. αυτό τον μήνα στις χρηματοπιστωτικές μετοχές.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,9% στις 32.128 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,36% στις 3.930,81 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,33% στις 11.592,55 μονάδες.  

Μάλιστα, το κλίμα στις τράπεζες έχει αντιστραφεί με την JP Morgan και την Goldman Sachs να ενισχύονται άνω του 2%. 

Οι επενδυτές αναθάρρησαν με τα αποφασιστικά βήματα των ελβετικών αρχών το σαββατοκύριακο να εμποδίσουν την κατάρρευση της Credit Suisse, την ίδια ώρα που οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ κινούνται στην κατεύθυνση της σταθεροποίησης και των δικών τους τραπεζών.

Εξάλλου, στην Ευρώπη αντιστράφηκε το αρχικό αρνητικό κλίμα από την ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχει η εξαγορά της Credit Syisse στους additional tier 1 (AT1) τίτλους της ελβετικής τράπεζας αντιστράφηκε. 

Αιτία της ανόδου είναι και οι νεότερες εκτιμήσεις ότι η Fed θα φρενάρει τη νομισματική σύσφιγξη, εν μέσω της αναταραχή στον τραπεζικό τομέα, με την Goldman Sachs να προβλέπει ότι το επιτόκιο θα διατηρηθεί σταθερό στο 4,5% με 4,75%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News