Business & Finance Σάββατο 10/02/2024, 22:03
BUSINESS & FINANCE

Ινδία: Πτωτικά, αλλά καλύτερα του αναμενομένου, τα κέρδη τριμήνου της Oil and Natural Gas Corp

Παρ' όλα αυτά, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 14% σε 95,4 δισ. ρουπίες (1,1 δισ. δολάρια) για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου

Ινδία: Πτωτικά, αλλά καλύτερα του αναμενομένου, τα κέρδη τριμήνου της Oil and Natural Gas Corp

Η Oil and Natural Gas Corp, η μεγαλύτερη εταιρεία ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ινδίας, ανακοίνωσε καλύτερα από το αναμενόμενο τριμηνιαία κέρδη, καθώς ο χαμηλότερος έκτακτος φόρος βοήθησε να αντισταθμιστεί ο αντίκτυπος της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Παρ’ όλα αυτά, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 14% σε 95,4 δισ. ρουπίες (1,1 δισ. δολάρια) για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, έναντι 110,4 δισ. ρουπίες ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με την κατάθεση του χρηματιστηρίου το Σάββατο. Αυτό ξεπέρασε το μέσο όρο των 91,56 δισ. ρουπίων που εκτιμούσε έρευνα του Bloomberg. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 9,8% σε 347,9 δισ. ρουπίες.

Η κρατική εταιρεία ερευνών, η οποία αντιπροσωπεύει το 67% της παραγωγής πετρελαίου και το 54% της παραγωγής φυσικού αερίου της Ινδίας, έχει καταρτίσει ετήσιο σχέδιο δαπανών ύψους περίπου 300 δισεκατομμυρίων ρουπιών, καθώς επιδιώκει την αύξηση της παραγωγής. Ξοδεύει επίσης 2 δισ. δολάρια για την ανακεφαλαιοποίηση της θυγατρικής της εταιρείας πετροχημικών ONGC Petro additions Ltd, η οποία θα συμβάλει επίσης στην αύξηση του μεριδίου της στην επιχείρηση σε 95% από 49%. Τα υψηλότερα κέρδη θα βοηθήσουν την εταιρεία με έδρα το Νέο Δελχί να επιτύχει τους φιλόδοξους επενδυτικούς της στόχους. 

Η τριμηνιαία παραγωγή πετρελαίου της ONGC μειώθηκε κατά 3,3% και η παραγωγή φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 4,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα κέρδη για κάθε βαρέλι αργού μειώθηκαν κατά 6,4% στα 81,59 δολάρια και αυτά για το φυσικό αέριο μειώθηκαν κατά 24,2% στα 6,50 δολάρια ανά εκατομμύριο Btu. 

«Για την αντιμετώπιση της μείωσης της παραγωγής από ορισμένα από τα ώριμα και οριακά κοιτάσματα, η ONGC λαμβάνει προληπτικά μέτρα εφαρμόζοντας παρεμβάσεις σε φρεάτια και προωθώντας δραστηριότητες γεώτρησης νέων πηγών», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Paytm: Κάποτε ήταν η πιο δημοφιλής startup της Ινδίας, τώρα η μετοχή της καταρρέει

Έρχεται 10ετής κρίση χρέους; Οικονομολόγος βλέπει «αργό δημοσιονομικό θάνατο»

Alpha Bank: Είναι η Ινδία ο νέος καταλύτης της παγκόσμιας ανάπτυξης;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News