Business & Finance Παρασκευή 19/01/2024, 22:55
BUSINESS & FINANCE

Η Chevron αποεπενδύει από την Duvernay μετά την αγορά της Hess

Η Chevron αποεπενδύει από την Duvernay μετά την αγορά της Hess

Η Chevron Corp. σχεδιάζει την πώληση της συμμετοχής της στην Duvernay στην Αλμπέρτα, καθώς ο πετρελαϊκός γίγαντας αποεπενδύει περιουσιακά στοιχεία μετά τη συμφωνία της για την αγορά της Hess Corp.

Η Chevron σχεδιάζει να απαλλαγεί από τη συνολική συμμετοχή της (70%) στο κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Δυτικής Αλμπέρτα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Braden Reddall σε ένα email, ενώ πρόσθεσε ότι άλλα περιουσιακά στοιχεία στον Καναδά δεν θα επηρεαστούν. Η εταιρεία σύναψε συμφωνία ύψους 53 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Hess τον Οκτώβριο. 

«Η Chevron θα ζητήσει και θα εξετάσει τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, αλλά δεν υπάρχουν εγγυήσεις για οποιαδήποτε πώληση», δήλωσε ο Reddall. 

Η Chevron υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες γεώτρησης στο Duvernay, το οποίο είναι πλούσιος παραγωγός συμπυκνωμάτων, ελαφρού πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η εταιρεία επιδιώκει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας έως και 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του 2028, σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσει το χαρτοφυλάκιό της και να επικεντρώσει τις κεφαλαιακές δαπάνες στις πιο παραγωγικές περιοχές, όπως η λεκάνη Permian και η Γουιάνα, αναφέρει το Bloomberg.

Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια επιδιώκει να αυξήσει τις επιδόσεις της φέτος μετά την πτώση της μετοχής της κατά 17% το 2023, χειρότερα από τις αντίστοιχες υπερμεγέθεις εταιρείες. Αντιμετώπισε πληθώρα λειτουργικών δυσκολιών, που κυμαίνονταν από τις διαταραχές στο διυλιστήριο μέχρι τη χαμηλότερη από την αναμενόμενη παραγωγή της Permian και την αύξηση του κόστους στο έργο Tengiz στο Καζακστάν, ύψους 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News