Business & Finance Τετάρτη 7/02/2024, 12:50
BUSINESS & FINANCE

Κέρδη για τη Siemens Energy από την πώληση μεριδίου στην Ινδία

Κέρδη για τη Siemens Energy από την πώληση μεριδίου στην Ινδία

Η Siemens Energy κατέγραψε κέρδη στο πρώτο τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης, χάρη στην αύξηση των παραγγελιών και σε ένα έκτακτο κέρδος από την πώληση μεριδίου της ινδικής θυγατρικής της στη μητρική εταιρεία Siemens.

Η γερμανική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,58 δισ. ευρώ (1,7 δισ. δολάρια), χάρη στην πώληση του 18% του μεριδίου της στην ινδική Siemens Limited έναντι 2,1 δισ. ευρώ. Παράλληλα, η Siemens Energy ανακοίνωσε αύξηση 23,9% σε ετήσια βάση στις παραγγελίες στα 15,4 δισ. ευρώ, με λόγο book-to-bill 2,01, ανεβάζοντας το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών της στο επίπεδο ρεκόρ των 118 δισ. ευρώ. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 12,6% σε ετήσια βάση στα 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ, με ιδιαίτερα ισχυρές επιδόσεις να παρατηρούνται στον τομέα των τεχνολογιών δικτύου της εταιρείας.

Η Siemens Energy πέρασε ένα δύσκολο 2023, καθώς τα προβλήματα με τις κατασκευαστικές βλάβες στη θυγατρική της Siemens Gamesa, προκάλεσαν ζημίες ύψους 4,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για το οικονομικό έτος. Η έρευνα για θέματα ποιότητας στο τμήμα ανεμογεννητριών βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Maria Ferraro, CFO της Siemens Energy, δήλωσε την Τετάρτη στο CNBC ότι η εταιρεία είναι ικανοποιημένη από τη δυναμική που παρουσιάζει σε όλες τις δραστηριότητές της και την ισχυρή εισροή παραγγελιών.

«Συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάνω στα ζητήματα ποιότητας της Siemens Gamesa και είδαμε ότι αυτό το τρίμηνο ήταν ένα σταθερό τρίμηνο, όπως αναμενόταν, και βήμα προς βήμα θα εξετάσουμε όλα αυτά τα  προβλήματα και θα τα διορθώσουμε», δήλωσε η Ferraro. «Έχουμε λίγο λιγότερο από 42 δισεκατομμύρια σε ανεκτέλεστο υπόλοιπο στην επιχείρησή μας Siemens Gamesa – αυτό είναι επίσης ένα ρεκόρ ανεκτέλεστου υπολοίπου παραγγελιών. Το μισό από αυτό περίπου αφορά την υπεράκτια δραστηριότητά μας και, όπως είπαμε, αυξάνουμε τις δραστηριότητές μας σε όλες τις εγκαταστάσεις μας για να διασφαλίσουμε πραγματικά ότι διευκολύνουμε την εκτέλεση αυτών των παραγγελιών», πρόσθεσε.

Οι παραγγελίες στον τομέα των τεχνολογιών δικτύου αυξήθηκαν κατά 32,9% στα 8,24 δισ. ευρώ και η Ferraro δήλωσε ότι αναμένει να συνεχιστεί η δυναμική αυτή.
«Νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κάθε χώρα εξετάζει πώς θα προχωρήσει την ενέργεια και την πράσινη ατζέντα της, και σίγουρα η εταιρεία μας για τις τεχνολογίες δικτύου είναι εξαιρετικά προετοιμασμένη να επωφεληθεί πραγματικά από αυτά τα προγράμματα, και το βλέπετε αυτό στο πρώτο τρίμηνο και ελπίζουμε να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου οικονομικού μας έτους», πρόσθεσε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News