Business & Finance Δευτέρα 22/01/2024, 22:29
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Εταιρεία ΑΠΕ επενδύει 2 δισ. δολ. στο Σικάγο

ΗΠΑ: Εταιρεία ΑΠΕ επενδύει 2 δισ. δολ. στο Σικάγο

Την επέκτασή της στο Σικάγο σχεδιάζει η Nexamp Inc, παραγωγός και πάροχος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, επενδύοντας 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία σχεδιάζει την επέκτασή της στο Σικάγο, το οποίο σκέφτεται να κάνει δεύτερη έδρα για τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται δηλώσεις της εταιρείας και του γραφείου του κυβερνήτη του Ιλινόις J.B. Pritzker. Η εταιρεία, μάλιστα, δήλωσε ότι η επέκτασή της στην πολιτεία θα δημιουργήσει περίπου 50 νέες θέσεις εργασίας.

Το Σικάγο θεωρεί τη συγκεκριμένη κίνηση μια νίκη μετά από ένα κύμα εταιρικών αποχωρήσεων υψηλού προφίλ. Το Ιλινόις προσπαθεί να τοποθετηθεί ως κόμβος για νέες τεχνολογίες, από την κβαντική πληροφορική έως τις βιοεπιστήμες και την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων. Το Σικάγο και τα προάστιά του, που παλεύουν με υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας και αυξανόμενο επιχειρηματικό κόστος, προσπαθούν να προσελκύσουν εταιρείες μετά την αποχώρηση εταιρειών, όπως η Boeing Co., η Caterpillar Inc. και η Citadel του Ken Griffin, που μετέφεραν τα κεντρικά τους γραφεία σε άλλες πολιτείες. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοϊταλικός πόλεμος για τα δίκτυα ενέργειας

Τα Tesla τρακάρουν συχνότερα από τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα – Αυτός είναι ο λόγος

ΗΠΑ: Σε νέα ιστορικά υψηλά η παραγωγή πετρελαίου το 2024 και 2025

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News