Business & Finance Τρίτη 26/12/2023, 14:36
BUSINESS & FINANCE

Οι ιδρυτές της Adani Green θα επενδύσουν 1,12 δισ. δολ. με έκδοση warrants

Οι ιδρυτές της Adani Green θα επενδύσουν 1,12 δισ. δολ. με έκδοση warrants

Η μονάδα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Ινδού δισεκατομμυριούχου Gautam Adani πήρε την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου να αντλήσει έως και 93,5 δισ. ρουπίες (1,12 δισ. δολάρια) με την έκδοση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών στους ιδρυτές της, καθώς η εταιρεία χαράζει φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης και προετοιμάζεται για την αποπληρωμή ομολόγων το επόμενο έτος.

Το διοικητικό συμβούλιο της Adani Green Energy Ltd. ενέκρινε το σχέδιο για την έκδοση 63,1 εκατομμυρίων warrants προς 1.480,75 ρουπίες το καθένα, σύμφωνα με την κατάθεση χρηματιστηριακών εγγράφων την Τρίτη, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο δημοσίευμα του Bloomberg News. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους και τη χρηματοδότηση επιταχυνόμενων κεφαλαιουχικών δαπανών, ανέφερε η εταιρεία με έδρα το Αχμενταμπάντ στην κατάθεση.

Οι μετοχές έκλεισαν 4,4% υψηλότερα στη Βομβάη την Τρίτη μετά την ανακοίνωση, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδό τους από τις 7 Δεκεμβρίου Η μετοχή εξακολουθεί να υπολείπεται περίπου 20% από την ανάκτηση των απωλειών που προκάλεσε η έκθεση της Hindenburg Research του Ιανουαρίου, η οποία προέβη σε ευρείες καταγγελίες για απάτη. Ο όμιλος Adani έχει αρνηθεί σθεναρά τις κατηγορίες αυτές. 

Ο δισεκατομμυριούχος-επιχειρηματίας πρώτης γενιάς και η οικογένειά του σχεδιάζουν να εισφέρουν 1 δισ. δολάρια στην Adani Green, ενώ η εταιρεία επιδιώκει να αντλήσει τουλάχιστον 2 δισ. δολάρια σε κυρίως νέο χρέος το επόμενο έτος, ανέφερε το Bloomberg News την περασμένη εβδομάδα επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν τις εσωτερικές συζητήσεις.

«Η Ινδία βρίσκεται στο μεταίχμιο του να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η Adani Green Energy βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή αυτής της επανάστασης», δήλωσε ο Adani, πρόεδρος του ομίλου λιμανιών-ενέργειας, σε δήλωση στα μέσα ενημέρωσης. «Αυτή η επένδυση της οικογένειας Adani υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας»”.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Adani Green Energy υπέγραψε δάνειο ύψους 1,36 δισ. δολαρίων από οκτώ δανειστές για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης πάρκου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Khavda του Γκουτζαράτ. Μαζί με τα τελευταία δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών και μια επένδυση 300 εκατομμυρίων δολαρίων από την TotalEnergies που ανακοινώθηκε νωρίτερα, ο βραχίονας πράσινης ενέργειας της Adani δήλωσε ότι έχει συγκεντρώσει σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την πλήρως εξοπλισμένη για τον στόχο της δυναμικότητας των 45 γιγαβάτ έως το 2030.

Το σχέδιο άντλησης κεφαλαίων δείχνει την αυξανόμενη εμπιστοσύνη του ομίλου Adani στην αξιοποίηση πηγών χρηματοδότησης σε τοπικό και υπερπόντιο επίπεδο. Τους τελευταίους μήνες ανακτά σταθερά την υποστήριξη των επενδυτών και των δανειστών μετά από μια επιζήμια ευρεία επίθεση της Hindenburg Research νωρίτερα φέτος που την βύθισε σε κρίση για μήνες.

Τα warrants, μετατρέψιμα σε πολλαπλές δόσεις σε διάστημα 18 μηνών, θα εκδοθούν στις ιδρυτικές Adani Properties Pvt. και Ardour Investment Holding Ltd., σύμφωνα με την κατάθεση. Η Adani Green θα ζητήσει την έγκριση των μετόχων για το σχέδιο άντλησης κεφαλαίων σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 18 Ιανουαρίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News