Business & Finance Πέμπτη 18/01/2024, 15:51
BUSINESS & FINANCE

Ο Musk στο Άουσβιτς για συζήτηση κατά του αντισημιτισμού

Ο Musk στο Άουσβιτς για συζήτηση κατά του αντισημιτισμού

Ο Elon Musk έχει δεχθεί να παραστεί σε ένα συνέδριο στο Άουσβιτς, το οποίο διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση Εβραίων την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητήσει διαδικτυακά για τον αντισημιτισμό, σύμφωνα με την πρόσκληση που έχει σταλεί από τους διοργανωτές.

Ο Musk συμφώνησε να επισκεφθεί το στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί και να συμμετάσχει σε μια ζωντανή συζήτηση με τον πρόεδρο της Ένωσης στην πλατφόρμα X, όπως είχε γνωστοποιήσει η Jerusalem Post τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Εκείνη την εποχή, ο Musk βρισκόταν σε μια κλιμακούμενη διαμάχη με την Anti-Defamation League, την εβραϊκή οργάνωση για τα πολιτικά δικαιώματα, την οποία κατηγορεί ότι υπονομεύει τα διαφημιστικά έσοδα του X. Η ADL, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που καταπολεμά τον αντισημιτισμό, έχει επισημάνει μαζί με άλλους παρατηρητές των πολιτικών δικαιωμάτων την αύξηση του εξτρεμιστικού περιεχομένου στην πλατφόρμα μετά την εξαγορά του από τον Musk στα τέλη του 2022 και την απόλυση του μεγαλύτερου μέρους του προσωπικού του.

Ο Musk αντιμετώπισε εκτεταμένες αντιδράσεις τον Νοέμβριο, λόγω του αντισημιτικού περιεχομένου στο X, οδηγώντας διαφημιστές όπως η Apple Inc. και η Walt Disney Co. να αποσυρθούν από την πλατφόρμα. Αργότερα τον ίδιο μήνα, πέταξε στο Ισραήλ, στον απόηχο της επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc. θα μιλήσει με τον δεξιό επιχειρηματία των μέσων ενημέρωσης Ben Shapiro στις 22 Ιανουαρίου στις 5 μ.μ. τοπική ώρα. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ένα συμπόσιο στην Κρακοβία της Πολωνίας και μια τελετή στο Άουσβιτς.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ο Elon Musk θέλει μεγαλύτερο ποσοστό στην Tesla

WSJ: Ο Elon Musk κάνει χρήση ναρκωτικών – Ανησυχία σε Tesla και SpaceX

To X δεν αξίζει ούτε ένα τρίτο από τα 44 δισ. που πλήρωσε ο Elon Musk

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News