Business & Finance Τρίτη 26/12/2023, 19:41
BUSINESS & FINANCE

Σ. Αραβία: Έγκριση κανόνων σύναψης συμβάσεων για επιχειρήσεις που δεν έχουν έδρα στο βασίλειο

Σ. Αραβία: Έγκριση κανόνων σύναψης συμβάσεων για επιχειρήσεις που δεν έχουν έδρα στο βασίλειο

Το υπουργικό συμβούλιο της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ενέκρινε τους κανονισμούς σύναψης συμβάσεων για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν περιφερειακή έδρα στο βασίλειο, μετέδωσε το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες ημέρες πριν από την προθεσμία της Σαουδικής Αραβίας τον Ιανουάριο του 2024 για τις εταιρείες να μεταφέρουν την περιφερειακή τους έδρα στο βασίλειο ή να διακινδυνεύσουν να χάσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε προσοδοφόρα κυβερνητικά συμβόλαια.

Η ανακοίνωση για τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δεν αποκάλυψε τους κανονισμούς. Δεν είναι σαφές αν επιτρέπουν στην κυβέρνηση να αναθέτει συμβάσεις σε ξένες εταιρείες που δεν έχουν περιφερειακή έδρα στη Σαουδική Αραβία, ενώ Σαουδάραβες αξιωματούχοι δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό εκτός των κανονικών ωρών εργασίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Mohammed Al Jadaan δήλωσε στο Reuters τον Οκτώβριο ότι η προθεσμία για τη μετακίνηση θα εφαρμοστεί, ακόμη και όταν οι ξένες εταιρείες αγωνίζονταν να τηρήσουν την προθεσμία εν μέσω ασαφών κανονισμών.

Το τελεσίγραφο, μέρος των προσπαθειών του πρίγκιπα διαδόχου Mohammed bin Salman να απεξαρτήσει την οικονομία από το πετρέλαιο και να προσελκύσει ξένες επιχειρήσεις στο βασίλειο, θέτει το Ριάντ σε ανταγωνισμό με τα γειτονικά του Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το παραδοσιακό οικονομικό κέντρο της περιοχής.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Σ. Αραβία: Τελεσίγραφο προς επιχειρήσεις να μεταφέρουν την τοπική έδρα τους στο Ριάντ

Σαουδ. Αραβία: Σε υψηλό οκταετίας η επιχειρηματική δραστηριότητα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News