Business & Finance Δευτέρα 18/01/2021, 20:07
BUSINESS & FINANCE

Στην Αθήνα η πρώτη πτήση της Wizz Air Abu Dhabi

Ποια είναι η Wizz Air Abu Dhabi

Στην Αθήνα η πρώτη πτήση της Wizz Air Abu Dhabi

Στην Αθήνα προσγειώθηκε η πρώτη πτήση του νέου αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Wizz Air Abu Dhabi, στο δίκτυο του οποίου περιλαμβάνεται και η Θεσσαλονίκη.

Η νέα εταιρεία αποτελεί κοινοπραξία της ADQ και της Wizz Air, η οποία έχει μεταφέρει περισσότερους από 2 εκατ. επιβάτες μέσω οκτώ ελληνικών αεροδρομίων και 62 δρομολογίων από το 2004, όταν και πρωτο-δραστηριοποιήθηκε στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί το αρχικό δίκτυο της Wizz Air Abu Dhabi περιλαμβάνει τους εξής σταθμούς: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξάνδρια, Κουτάισι, Λάρνακα, Οδησσό και Γιερεβάν. Ακόμα περισσότεροι προορισμοί θα προστεθούν τους επόμενους μήνες

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα νέα δρομολόγια ανάμεσα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Άμπου Ντάμπι προσθέτουν 600.000 επιπλέον θέσεις εργασίας στην αγορά ετησίως και υπογραμμίζουν τη μακροχρόνια δέσμευση της εταιρείας να προσφέρει στους Έλληνες επιβάτες ακόμα πιο προσιτές και οικολογικές προτάσεις ταξιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι τα εισιτήρια της Wizz Air Abu Dhabi ξεκινούν από 29,99 ευρώ και διατίθενται στο wizzair.com και στο mobile app της αεροπορικής.

Ποια είναι η Wizz Air Abu Dhabi

Η Wizz Air Abu Dhabi αποτελεί κοινοπραξία της ADQ, μιας από τις μεγαλύτερες holding companies της περιοχής με διευρυμένο portfolio επιχειρήσεων σε βασικούς τομείς της οικονομίας του Άμπου Ντάμπι, και της Wizz Air Holdings Plc, της μεγαλύτερης low-cost εταιρείας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, με στόλο που αποτελείται από 137 Airbus A320 και A321 αεροσκάφη.

Η Wizz Air είναι εγγεγραμμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου υπό την επωνυμία Wizz. Η εταιρεία πρόσφατα συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στις 10 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο από την airlineratings.com, το μοναδικό στον κόσμο αξιολογητή ασφάλειας και προϊόντων, και επίσης διακρίθηκε ως «2020 Airline of the Year» από την ATW.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News