Business & Finance Δευτέρα 11/01/2021, 13:03
BUSINESS & FINANCE

Δάνειο 1,87 δισ. δολ. έλαβε η easyJet

Με κρατικές εγγυήσεις

Δάνειο 1,87 δισ. δολ. έλαβε η easyJet

Πενταετές δάνειο, ύψους 1,87 δισ. δολαρίου, έλαβε η easyJet, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ρευστότητας και των ταμειακών διαθεσίμων, τα οποία έχουν πληγεί σημαντικά από την κατάρρευση των αερομεταφορών.

Η δανειακή σύμβαση υποστηρίζεται από εγγυήσεις της βρετανικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Άλλωστε, όπως συμβαίνει σε κάθε χώρα της Γηραιάς Ηπείρου, οι αεροπορικές εταιρείες θεωρούνται από τις πλέον «χαμένες» της πανδημικής κρίσης, με τις απώλειες να εκτιμώνται σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι στιγμής, η easyJet έχει λάβει μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, όπως η κατάργηση 4.500 θέσεων εργασίας, η πώληση δεκάδων αεροσκαφών από τον διαθέσιμο στόλο και το «πάγωμα» της διανομής μερισμάτων προς τους μετόχους.

Βέβαια, δεν αποκλείεται και η λήψη νέων μέτρων, με στόχο την περαιτέρω τόνωση των χρηματοδοτικών ροών της αεροπορικής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα δάνεια, με κρατική εγγύηση, έχουν λάβει και άλλες βρετανικές εταιρείες, όπως η Rolls-Royce, η British Airways κ.α.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News