Business & Finance Παρασκευή 24/11/2023, 21:45
ΒUSINESS & FINANCE

Αργία Ευχαριστιών: Σε επίπεδα ρεκόρ οι online αγορές στις ΗΠΑ

Αργία Ευχαριστιών: Σε επίπεδα ρεκόρ οι online αγορές στις ΗΠΑ

Oι online αγορές στις ΗΠΑ κατά την Ημέρα των Ευχαριστιών άγγιξαν επίπεδα ρεκόρ και αναμένεται να αυξηθούν καθ΄όλη τη διάρκεαι του Σαββατοκύριακου. 

Οι καταναλωτές ξόδεψαν περισσότερα από 5,5 δισ.δολάρια στο ηλεκτρονικό εμπόριο την Ημέρα των Ευχαριστιών, αγγίζοντας ιστορικό υψηλό, σύμφωνα με την Adobe Analytics, που παρακολουθεί τις πωλήσεις στους 85 από 100 κορυφαίους ομίλους ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ. Οι online αγορές τη Black Friday αναμένεται να αγγίξουν τα 9,6 δισ.δολάρια, αυξημένες περίπου 6% σε σχέση με πέρυσι. 

Οι δαπάνες την Ημέρα των Ευχαριστιών ήταν 5,5% υψηλότερες φέτος σε σχέση με το 2022 και σχεδόν διπλάσιες από τις αντίστοιχες των 2,9 δισ.δολαρίων του 2017. 

Η Black Friday είναι μία από τις πιο δραστήριες ημέρες του έτους και η περίοδος από την αργία των Ευχαριστιών έως τη Cyber Monday, τη Δευτέρα μετά την αργία οπότε γίνονται κυρίως αγορές ηλεκτρονικών ειδών, είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον ετήσιο τζίρο των ομίλων λιανικής. 

Παρά την οικονομική αβεβαιότητα, τον επίμονο πληθωρισμό και τους φόβους για τις προοπτικές της οικονομίας, το ηλεκτρονικό εμπόριο παραμένει ιδιαίτερα ανθεκτικό χάρη στις μεγάλες εκπτώσεις», αναφέρει ο Βίβεκ Πάντια, αναλυτής της Adobe. Οι online δαπάνες είναι αυξημένες περίπου 7% αγγίζοντας τα 77 δισ.δολάρια τις πρώτες 23 ημέρες του Νοεμβρίου, καθώς οι προσφορές έχουν αρχίσει πολύ πιο νωρίς, σύμφωνα με την Adobe. 

Η ένδυση και τα accessories είναι τα πρώτα σε αγορές στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με ομίλους λιανικής, όπως J Crew, να κάνουν εκπτώσεις ακόμη και 50% στην ένδυση. Οι online πωλήσεις παιχνιδιών ήταν αυξημένες επίσης 182% την ημέρα των Ευχαριστιών. 

Περισσότεροι από 182 εκατ. καταναλωτές αναμένεται να κάνουν αγορές σήμερα την ημέρα Black Friday, αριθμός αυξημένος 9% σε σχέση με πέρυσι, που σημαίνει ιστορικό υψηλό με βάση τα στοιχεία αυτά από το 2017, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Λιανεμπορίου. Η Ένωση προβλέπει ότι οι αγορές καθ΄όλη τη διάρκεια της φετινής εορταστικής περιόδου θα φθάσουν νέο ιστορικό υηψλό στα 966 δισ.δολάρια και αυτό χάρη στις online αγορές. 

Φέτος, περισσότερες από τα δύο-τρίτα των αγορών έγιναν μέσω κινητών καθώς φίλοι και οικογένειες μαζεύθηκαν για την ημέρα των Ευχαριστιών, σύμφωνα με τη Shopify.  

Επίσης, ο αριθμός των επιβατών που πέρασαν από τα αμερικανικά αεροδρόμια την εβδομάδα πριν από την ημέρα των Ευχαριστιών ήταν υψηλότερος σε σχέση με το 2019, πριν από την πανδημία, σύμφωνα με τη Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών. 

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

 

Διαβάστε επίσης:

Black Friday VS ακρίβεια: Οι αγοραστικές συνήθειες άλλαξαν

Black Friday: Ανοικτά την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα

Black Friday: Οι συχνότερες ηλεκτρονικές απάτες και πώς να προστατευθείτε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News