Business & Finance Σάββατο 4/11/2023, 19:01
BUSINESS & FINANCE

Σουρινάμ:  Αναζητεί επενδυτές για την αξιοποίηση του βωξίτη στα δυτικά της χώρας

Σουρινάμ:  Αναζητεί επενδυτές για την αξιοποίηση του βωξίτη στα δυτικά της χώρας

Η κυβέρνηση του Σουρινάμ έχει ξεκινήσει μια διαδικασία για την προσέλκυση δυνητικών επενδυτών για την ανάπτυξη έργων αξιοποίησης του βωξίτη στη λεγόμενη περιοχή Bakhuis στα δυτικά της χώρας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της το Σάββατο.

Ο βωξίτης είναι η κύρια πηγή αλουμινίου στον κόσμο.

Παρά τον αριθμό των αποτυχημένων προσπαθειών από τη δεκαετία του 1970 για την ανάπτυξη έργων βωξίτη στο Σουρινάμ, ο αυξανόμενος παγκόσμιος πληθυσμός και η ανάγκη για προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή θα αυξήσουν τη ζήτηση αλουμινίου τις επόμενες δεκαετίες, αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπως σημειώνει το Reuters.

Η κυβέρνηση «εργάζεται για να βελτιώσει την πρόσβαση στην περιοχή, να δημιουργήσει ευκαιρίες για επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση εκεί και να βελτιώσει τη θαλάσσια προσβασιμότητα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτά τα βήματα θα καταστήσουν την περιοχή Bakhuis πιο ελκυστική από ό,τι πριν.

Η ανάπτυξη της περιοχής θα δημιουργήσει κοινωνικοοικονομικές ευκαιρίες στο δυτικό Σουρινάμ, δήλωσε η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι προτεραιότητα είναι οι επενδυτές να εμπλέξουν τις τοπικές κοινότητες και η χώρα να διατηρήσει την πράσινη εικόνα της.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News