Business & Finance Παρασκευή 3/11/2023, 23:00
BUSINESS & FINANCE

Ο Ratcliffe θα επενδύσει άλλα 300 εκατ. δολ. επιπλέον της προσφοράς του για το 25% της Μάντσεστερ

Ο Ratcliffe θα επενδύσει άλλα 300 εκατ. δολ. επιπλέον της προσφοράς του για το 25% της Μάντσεστερ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ineos, Jim Ratcliffe, επιθυμεί να επενδύσει 300 εκατ. δολάρια στις υποδομές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επιπλέον της προσφοράς του ύψους 1,5 δισ. δολαρίων για την αγορά ποσοστού 25% του ποδοσφαιρικού συλλόγου, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα αναφέρει το Reuters.

Η επένδυση, που προορίζεται για την αναβάθμιση των γηρασμένων υποδομών του συλλόγου, θα χρηματοδοτηθεί από τον δισεκατομμυριούχο προσωπικά και δεν θα προστεθεί στον υφιστάμενο δανεισμό του συλλόγου της Premier league, ανέφερε η πηγή.

Οι μετοχές της Γιουνάιτεντ σημείωσαν άνοδο 4% στα 18,85 δολάρια με την είδηση, την οποία μετέδωσε πρώτο το Sky News.

Ο Ratcliffe δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αρνήθηκε να απαντήσει σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Το Reuters είναι αναφέρει τον Οκτώβριο ότι ο Ratcliffe θα πλήρωνε πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια για το 25% των μετοχών της United αν η προσφορά του για την εμβληματική ποδοσφαιρική ομάδα γινόταν δεκτή από την οικογένεια Glazer που την ελέγχει.

Οι Glazers δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία με τον Ratcliffe αλλά αναμένεται οι δύο πλευρές να φτάσουν σε οριστική συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε η πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σεΐχης Jassim bin Hamad al Thani του Κατάρ, ο αντίπαλος πλειοδότης για τον σύλλογο, είπε στους Glazers τον περασμένο μήνα ότι δεν θα αυξήσει περαιτέρω την προσφορά του ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αποσύρθηκε από τη διαδικασία υποβολής προσφορών.

Ο Ratcliffe ίδρυσε την Ineos το 1998 και είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου χημικών. Το Forbes υπολογίζει την καθαρή του αξία σε περίπου 19 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος δεν είναι άγνωστος στις επιχειρήσεις του αθλητισμού. Η Ineos κατέχει τη γαλλική ομάδα της Ligue 1 Νις, την ελβετική ομάδα της Super League FC Lausanne-Sport και συνεργάζεται με την Racing Club Abidjan της Ligue One της Ακτής Ελεφαντοστού. Βρίσκεται επίσης πίσω από τους Grenadiers, μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες ποδηλασίας στον κόσμο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο Σεΐχης Jassim αποσύρεται από τη διαδικασία για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σε «αμερικανικά χέρια» περνάει και η Εβερτον

Τα εισιτήρια για το ντεμπούτο του Messi στις ΗΠΑ κοστίζουν έως και 110.000 δολάρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News