Business & Finance Τρίτη 24/10/2023, 21:04
BUSINESS & FINANCE

Apple: Μία «Scary Fast» εκδήλωση στις 30 Οκτωβρίου για τα νέα Mac

Apple: Μία «Scary Fast» εκδήλωση στις 30 Οκτωβρίου για τα νέα Mac

Η Apple Inc. είναι έτοιμη να παρουσιάσει νέα Mac στις 30 Οκτωβρίου, σε μια εκδήλωση που πιθανότατα θα είναι η τελευταία εκδήλωση παρουσίασης της κατασκευάστριας εταιρείας iPhone για το 2023.

Την Τρίτη, η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδια για μια παρουσίαση την επόμενη εβδομάδα, ονομάζοντας την παρουσίαση «Scary Fast». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 5:00 μ.μ. ώρα Καλιφόρνιας και θα μεταδοθεί στον ιστότοπο της Apple και σε διαδικτυακές υπηρεσίες βίντεο, όπως το YouTube.

Το λογότυπο της εκδήλωσης μεταμορφώνεται στο εικονίδιο του Finder του Mac -της εφαρμογής για τη διαχείριση αρχείων- σε μια σαφή ένδειξη ότι οι νέοι υπολογιστές Mac θα είναι η κύρια παρουσίαση την επόμενη εβδομάδα.

Το Bloomberg ανέφερε νωρίτερα ότι η Apple σχεδίαζε να διοργανώσει εκδήλωση για την παρουσίαση προϊόντων την επόμενη εβδομάδα, τη δεύτερη ανακοίνωση της εταιρείας μέσα στο μήνα. Την περασμένη εβδομάδα, παρουσίασε μια φθηνότερη γραφίδα Apple Pencil για το iPad, που απευθύνεται σε φοιτητές.

Τα αποθέματα των υφιστάμενων high-end MacBook Pro 14 και 16 ιντσών -καθώς και του επιτραπέζιου iMac all-in-one- έχουν μειωθεί στα καταστήματα της Apple, καθώς και σε λιανοπωλητές όπως η Best Buy Co. και η Amazon.com Inc. Οι καταναλωτές που προσπαθούν να παραγγείλουν μοντέλα από την ιστοσελίδα της Apple ενημερώνονται ότι δεν θα παραδοθούν μέχρι τον Νοέμβριο, κάτι που συνήθως είναι σημάδι ότι επίκειται ενημέρωση προϊόντος.

Η ώρα διεξαγωγής της εκδήλωσης (στις 5 μ.μ.) είναι ασυνήθιστος. Η εταιρεία συνήθως διοργανώνει τις παρουσιάσεις της το πρωί. Η επωνυμία «Scary Fast», εν τω μεταξύ, θα μπορούσε να υπονοεί ότι η Apple είναι έτοιμη να παρουσιάσει το τσιπ M3 Mac, το οποίο θα προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στις επιδόσεις των υπολογιστών της εταιρείας. Το θέμα και ο βραδινός χρόνος θα μπορούσαν επίσης να είναι μια νύξη στο Halloween, που εορτάζεται την επόμενη ημέρα. 

Το Bloomberg News ανέφερε ότι η Apple ετοιμάζει ένα νέο iMac με τσιπ M3 καθώς και νέα MacBook Pro με τσιπ M3 Pro και M3 Max. Στο κορυφαίο άκρο, το MacBook Pro επόμενης γενιάς θα περιλαμβάνει έως και 40 πυρήνες γραφικών και 16 πυρήνες κύριας επεξεργασίας. Οι εκδόσεις M3 του MacBook Air δεν αναμένονται πριν από το επόμενο έτος. 

Αν και η Apple συνήθως λανσάρει νέα iPad τον Οκτώβριο, η εταιρεία δεν σχεδιάζει αλλαγές στη σειρά tablet της μέχρι την επόμενη άνοιξη, όπως ανέφερε το Bloomberg. Η Apple εργάζεται πάνω σε ενημερώσεις για τα iPad mini, Air και τα μοντέλα entry-level που εστιάζουν στις επιδόσεις. Η εταιρεία αναπτύσσει επίσης ένα ανανεωμένο iPad Pro με οθόνη που χρησιμοποιεί τεχνολογία OLED -συντομογραφία για τις οργανικές διόδους εκπομπής φωτός- για το επόμενο έτος. Αυτό θα ταιριάζει με την οθόνη του iPhone.

Τον Ιανουάριο, η Apple πραγματοποίησε μια εικονική εκδήλωση στον ιστότοπό της για να παρουσιάσει άλλα μικρά νέα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας έκδοσης του MacBook Pro και του Mac mini. Αλλά δεν ανακοίνωσε εκ των προτέρων αυτή την εκδήλωση. Αυτό υποδηλώνει ότι αυτή η παρουσίαση μπορεί να είναι λίγο πιο σημαντική.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News