Business & Finance Τρίτη 24/10/2023, 15:32
BUSINESS & FINANCE

Coca-Cola: Βελτιωμένες προβλέψεις μετά τα καλύτερα αποτελέσματα

Coca-Cola: Βελτιωμένες προβλέψεις μετά τα καλύτερα αποτελέσματα

Η Coca-Cola Co. ανέβασε το outlook για το σύνολο του έτους, επικαλούμενη τις ισχυρές ετήσιες επιδόσεις, καθώς ανακοίνωσε κέρδη τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες με τους καταναλωτές να συνεχίζουν να αγοράζουν τα αναψυκτικά, τα φρουτοποτά και τα αθλητικά ποτά της παρά τις αυξήσεις των τιμών που επιβαρύνουν τους καταναλωτές.

Καθώς οι καταναλωτές εμφανίζονται πρόθυμοι να πληρώνουν ολοένα μεγαλύτερες τιμές για αναψυκτικά, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει πλέον αυξημένα οργανικά έσοδα κατά 10-11% και επιπλέον προσαρμοσμένη κέρδη κατά 7-8%.

Στις προηγούμενες εκτιμήσεις της, η Coca-Cola προέβλεπε αύξηση 8-9% και κέρδη αυξημένα κατά 5-6%. Η εκτίμηση των αναλυτών, από την άλλη, ήταν για οργανικά έσοδα αυξημένα κατά 9,9%. Συγκεκριμένα, τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 71 σεντς, έναντι προβλέψεων για 69 σεντς, ενώ τα έσοδα ανέρχονται σε 11,91 δισ. δολάρια έναντι αναμενόμενων 11,44 δισ.

Η εταιρεία με έδρα την Ατλάντα είχε «ένα συνολικά σταθερό τρίμηνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος James Quincey. Η μέση τιμή των προϊόντων της αυξήθηκε κατά 9%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 6,2%. Ο όγκος αυξήθηκε κατά 2%, ξεπερνώντας επίσης τις εκτιμήσεις. Στη Βόρεια Αμερική, όπου οι τιμές αυξήθηκαν κατά 5% κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ο όγκος παρέμεινε αμετάβλητος. Η εταιρεία δήλωσε τον Ιούλιο ότι αναμένει αύξηση των όγκων κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Τα εμπορικά σήματα της εταιρείας περιλαμβάνουν τα αναψυκτικά Sprite και Fanta, καθώς και τους χυμούς Minute Maid και Simply. Ο κύριος αντίπαλος της Coca-Cola, η PepsiCo Inc., ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα μείωση του όγκου πωλήσεων κατά 2,5% για το τρίτο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένης της πτώσης κατά 6% στην επιχείρηση ποτών της Βόρειας Αμερικής. Παρόλα αυτά, η PepsiCo αύξησε την πρόβλεψη για τα βασικά κέρδη ανά μετοχή το 2023 σε 13% από 12% και διατήρησε τον στόχο της για οργανική αύξηση των εσόδων κατά 10% για το έτος.

Η μετοχή της Coca-Cola σημείωσε νωρίτερα αύξηση κατά 2,2%, ενώ το τρέχον έτος έχει υποχωρήσει κατά 15%, χειρότερα από την πτώση κατά 9% του δείκτη καταναλωτικών ειδών S&P 500.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

PepsiCo: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street σε έσοδα και κέρδη

Η γκάφα μιας πολυεθνικής: Όταν ο κόσμος ξεσηκώθηκε κατά της Coca Cola

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News