Business & Finance Παρασκευή 15/01/2021, 15:20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ

Τι έκαναν οι αμερικανικές τράπεζες στο δ’ τρίμηνο

Καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών τα αποτελέσματα

Τι έκαναν οι αμερικανικές τράπεζες στο δ’ τρίμηνο

Καλύτερα απ’ ό,τι αναμένονταν αποδείχθηκαν στο δ’ τρίμηνο του 2020 τα οικονομικά μεγέθη των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, οι οποίες έδειξαν να απορροφούν σε μεγάλο βαθμό το κόστος από την πανδημία του κορωνοϊού.

JP Morgan

Τα καθαρά κέρδη της JP Morgan ανήλθαν σε 3,79 δολάρια ανά μετοχή έναντι 2,62 δολαρίων των εκτιμήσεων της Refinitiv. Τα έσοδα, παράλληλα, διαμορφώθηκαν σε 30,16 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις για έσοδα 28,7 δισ. δολαρίων.

Η βελτίωση των οικονομικών μεγεθών, εν πολλοίς, οφείλεται στο γεγονός ότι το κόστος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) διαμορφώθηκε στο 1 δισ. δολάρια έναντι των προβλέψεων για 2,9 δισ. δολαρίων, γεγονός το οποίο πρόσθεσε στα εταιρικά ταμεία το ποσό του 1,9 δισ. δολαρίων.

Όσον αφορά τα έσοδα από trading, αναμένεται να σημειώσουν ρεκόρ 12ετίας, χάρη στα μέτρα στήριξης της Federal Reserve, κλείνοντας το 2020 σε επίπεδα κατά 20% υψηλότερα σε σχέση με το 2019.

Citigroup

Η καθαρή κερδοφορία της Citigroup διαμορφώθηκε σε 4,63 δισ. δολάρια ή σε 2,08 δολάρια ανά μετοχή, ποσό μειωμένο κατά 7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Παράλληλα, τα έσοδα ανήλθαν σε 16,7 δισ. δολάρια, καταγράφοντας πτώση κατά 9,1% σε σχέση με πέρυσι.

Tα κέρδη της επενδυτικής τράπεζας, παρά τη μείωση σε σχέση με το 2019, αποδείχθηκαν σαφώς καλύτερα έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη 1,34 δολαρίων ανά μετοχή.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών και στη μείωση του κόστους κάλυψης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).

Από την άλλη πλευρά βέβαια, η Citigroup δεν πέτυχε τον στόχο των εσόδων, με αποτέλεσμα η μετοχή να καταγράφει μικρές απώλειες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. 

Wells Fargo

Βελτίωση εμφάνισε και η κερδοφορία της Wells Fargo & Co, χάρη στη σταθεροποίηση των προβλέψεων, η οποία αντιστάθμισε τις απώλειες από την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων της Federal Reserve.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 2,99 δισ. δολάρια ή σε 0,64 δολάριο ανά μετοχή έναντι 2,87 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη της τάξης του 0,60 δολαρίου ανά μετοχή. Ωστόσο, τα έσοδα δεν κατάφεραν να «πιάσουν» τον στόχο των επενδυτών, καθώς περιορίστηκαν στα 17,93 δισ. δολάρια. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News