BUSINESS & FINANCE

S&P: Αναβάθμιση στην επενδυτική βαθμίδα βλέπουν JP Morgan, DZ Bank για την Παρασκευή

S&P: Αναβάθμιση στην επενδυτική βαθμίδα βλέπουν JP Morgan, DZ Bank για την Παρασκευή

Την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα από την S&P την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, περιμένουν τόσο η JP Morgan όσο και η DZ Bank. Έπειτα και από την αντίστοιχη αναβάθμιση της Ελλάδας από την DBRS στις 8 Σεπτεμβρίου, οι επόμενες αποφάσεις των S&P και Fitch (1η Δεκεμβρίου) είναι κρίσιμες, προκειμένου να μπορέσουν τα ελληνικά ομόλογα να μπουν στα «ραντάρ» των ξένων επενδυτικών  funds.

Η JP Morgan εντοπίζει υψηλές πιθανότητες αναβάθμισης της Ελλάδας σε BB+ με θετικές προοπτικές, από ΒΒΒ- με σταθερές προοπτικές, κατά το review που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

S&P: Αναβάθμιση στην επενδυτική βαθμίδα βλέπουν JP Morgan, DZ Bank για την Παρασκευή-1

Την ίδια ημέρα, η DZ Bank σημειώνει ότι ενώ Ιταλία και Γαλλία θα βρεθούν αντιμέτωπες με τον κίνδυνο της υποβάθμισης, η S&P θα μπορούσε να επαναφέρει την Ελλάδα στην επενδυτική βαθμίδα.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές της JP Morgan, για να μπουν τα ελληνικά ομόλογα στους δείκτες ευρωπαϊκών ομολόγων που παρακολουθούν τα funds, απαιτείται πιστοληπτική ικανότητα επενδυτικής βαθμίδας από τουλάχιστον δύο εκ των τριών μεγάλων οίκων αξιολόγησης (δηλαδή S&P, Moody’s και Fitch).

Συνεπώς, μετά το review της Fitch την Παρασκευή, επόμενο σημαντικό «ραντεβού» με τους οίκους θα είναι την 1η Δεκεμβρίου, όταν η Fitch αναμένεται επίσης να αναβαθμίσει την Ελλάδα στην επενδυτική βαθμίδα, σύμφωνα με την JP Morgan.

Διαβάστε επίσης: 

Fitch: Η Ελλάδα υπερ-αποδίδει σε ανάπτυξη και μείωση χρέους

DBRS: Αναβαθμίζει τις προβλέψεις για την Ελλάδα – Βλέπει ανάπτυξη 1,9% φέτος

Moody’s μετά την αναβάθμιση: Τα θετικά και τα αρνητικά της ελληνικής οικονομίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News