Business & Finance Κυριακή 15/10/2023, 17:55
BUSINESS & FINANCE

Σε λειτουργία ξανά οι τραπεζικές υπηρεσίες των DBS και Citi μετά από διακοπή του κέντρου δεδομένων

Σε λειτουργία ξανά οι τραπεζικές υπηρεσίες των DBS και Citi μετά από διακοπή του κέντρου δεδομένων

Η DBS Group Holdings Ltd. και η Citigroup Inc. δήλωσαν ότι οι τραπεζικές υπηρεσίες επανήλθαν μετά από μια διαταραχή το Σάββατο που εμπόδισε τους πελάτες να εκπληρώσουν συναλλαγές σε διάφορες πλατφόρμες.

Οι υπηρεσίες λειτουργούν και πάλι μετά την επίλυση ενός τεχνικού προβλήματος σε ένα κέντρο δεδομένων της Equinix Inc. που χρησιμοποιούν οι δύο πιστωτικοί οργανισμοί. Οι υπηρεσίες πληρωμών ήταν εκτός λειτουργίας για αρκετές ώρες το Σάββατο και οι πελάτες επικαλέστηκαν αδυναμία να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε διαδικτυακές τραπεζικές εγκαταστάσεις ή να κάνουν αναλήψεις μετρητών. 

«Εμφανίστηκε τεχνικό πρόβλημα σε ένα από τα κέντρα δεδομένων μας στη Σιγκαπούρη, το οποίο αύξησε τις θερμοκρασίες στο κέντρο δεδομένων και επηρέασε τις λειτουργίες ορισμένων πελατών», δήλωσε εκπρόσωπος της Equinix. «Το τεχνικό πρόβλημα έχει επιλυθεί και βρισκόμαστε σε επαφή με τους πελάτες που επηρεάστηκαν».

Θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα, δήλωσε η Equinix.

Η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης δήλωσε ότι ενημερώθηκε για το θέμα από τις τράπεζες το απόγευμα του Σαββάτου. 

Η τελευταία διαταραχή ακολουθεί τις καθυστερήσεις που αντιμετώπισαν οι πελάτες της DBS τον περασμένο μήνα στην επεξεργασία των συναλλαγών σε μία από τις υπηρεσίες πληρωμών της. Τον Μάιο, οι αξιωματούχοι επέβαλαν υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις στην DBS, τον μεγαλύτερο πιστωτικό οργανισμό της Σιγκαπούρης, μετά από δυσλειτουργίες με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της, τις οποίες η ρυθμιστική αρχή χαρακτήρισε απαράδεκτες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News