Business & Finance Παρασκευή 13/10/2023, 14:44
BUSINESS & FINANCE

Κομισιόν: Πράσινο φως στην εξαγορά της Enel Green Power Hellas από τη Macquarie

Κομισιόν: Πράσινο φως στην εξαγορά της Enel Green Power Hellas από τη Macquarie

Tον κοινό έλεγχο της Enel Green Power Hellas από τη Macquarie GIG Renewable Energy Fund 2 SCSp και την Enel Green Power ενέκρινε η Κομισιόν. 

Η συναλλαγή αφορά κυρίως την ανάπτυξη περιουσιακών στοιχείων και την παραγωγή και επακόλουθη πώληση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Σύμφωνα με τη  σχετική ανακοίνωση, η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη συγκέντρωση δεν θα επιφέρει προβλήματα ανταγωνισμού, δεδομένης της περιορισμένης συνδυασμένης θέσης των εταιρειών στην αγορά που θα προκύψει από την προτεινόμενη συναλλαγή. Η συναλλαγή εξετάστηκε στο πλαίσιο της απλουστευμένης διαδικασίας ελέγχου των συγκεντρώσεων.

Υπενθυμίζεται πως το τίμημα για την εξαγορά του 50% της Enel Green Power Hellas από τη Macquarie ανήλθε στην περιοχή των 345 εκατ. ευρώ και η συνολική αξία επιχείρησης (full Enterprise Value) περίπου στα 980 εκατ. ευρώ.

Η EGPH μέχρι τον Ιούλιο διατηρούσε σε λειτουργία 59 έργα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 482 MW αιολικής, ηλιακής και υδροηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και έξι φωτοβολταϊκά έργα υπό κατασκευή, συνολικής ισχύος 84 MW. Η EGPH αναπτύσσει επίσης ένα χαρτοφυλάκιο αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων, παράλληλα με την επέκταση των δραστηριοτήτων της σε καινοτόμες λύσεις όπως η αποθήκευση και τα υβριδικά έργα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Στη Macquarie το 50% της Enel Green Power Hellas – Στα 345 εκατ. το τίμημα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News