Business & Finance Πέμπτη 12/10/2023, 22:28
BUSINESS & FINANCE

Παράθυρο στην καινοτομία οι angel investors, λέει εμπειρογνώμονας. Πώς μπορούν να επωφεληθούν οι γυναίκες

Παράθυρο στην καινοτομία οι angel investors, λέει εμπειρογνώμονας. Πώς μπορούν να επωφεληθούν οι γυναίκες

Οι γυναίκες είναι όλο και πιο πρόθυμες να επενδύσουν τα χρήματά τους εκτός των παραδοσιακών χαρτοφυλακίων σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες. Για παράδειγμα, οι γυναίκες αντιπροσώπευαν το 31,2% των angel investors τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2022, μια μικρή αύξηση από το 30,3% την ίδια περίοδο του 2021, σύμφωνα με έκθεση του Jeffrey E. Sohl στο Center for Venture Research του Πανεπιστημίου του New Hampshire. 

Αυτό είναι «ένα ενθαρρυντικό σημάδι ότι οι γυναίκες άγγελοι αποτελούν ένα αυξανόμενο ενεργό τμήμα της συγκεκριμένης αγοράς», ιδίως καθώς οι γυναίκες προβλέπεται να ελέγχουν την πλειονότητα της καθαρής θέσης στις ΗΠΑ, αναφέρει η έκθεση.

Εάν έχετε τα χρήματα και τη διάθεση, η συγκεκριμένη αγορά επενδύσεων είναι «ένα παράθυρο στην καινοτομία σε ολόκληρη την οικονομία», δήλωσε την Πέμπτη η Jo Ann Corkran, συνδιευθύνουσα σύμβουλος και διευθύνουσα εταίρος της Golden Seeds, στη Σύνοδο Κορυφής των χρηματοοικονομικών συμβούλων του CNBC.

«Δεν εξαρτάται από τον κύκλο της αγοράς και η καινοτομία συμβαίνει πάντα», πρόσθεσε.

Ωστόσο, το θέμα είναι το εξής: Οι γυναίκες δεν αναλαμβάνουν αρκετό ρίσκο όταν επενδύουν, δήλωσε η Nancy Tengler, διευθύνουσα σύμβουλος και επικεφαλής επενδύσεων της Laffer Tengler Investments, μιλώντας στη σύνοδο κορυφής.

Σε αντίθεση με τις εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων, οι άγγελοι επενδυτές λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις και χρησιμοποιούν τον δικό τους πλούτο στα αρχικά στάδια μιας νεοφυούς εταιρείας, δήλωσε η Corkran.

Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο οι σύμβουλοι μπορούν να τοποθετήσουν καλύτερα τους πελάτες τους ώστε να επωφεληθούν από αυτή την αυξανόμενη ευκαιρία της αγοράς που καθοδηγείται από γυναίκες, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες σε θέματα angel investing.

Πώς να βοηθήσετε τους πελάτες να γίνουν angel investors

Οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι οφείλουν να έχουν κατά νου για τους πελάτες τους τo angel investing ως επιλογή έναντι της επένδυσης σε χαρτοφυλάκια, επειδή έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά απόδοσης σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε η Corkran.

Μακροπρόθεσμα, η αυτή η επένδυση μπορεί να αποφέρει εσωτερική απόδοση 25% έως 35% (μια μέτρηση που χρησιμοποιείται στη χρηματοοικονομική ανάλυση για την εκτίμηση της κερδοφορίας πιθανών επενδύσεων), πρόσθεσε.

Καθώς οι γυναίκες αναμένεται να κατέχουν έως και 93 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία παγκοσμίως από φέτος, σύμφωνα με την Boston Consulting Group, είναι προς το συμφέρον των συμβούλων να προσελκύουν γυναίκες πελάτες, δήλωσε η Tengler.

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα δύο τρίτα των γυναικών τείνουν να εγκαταλείπουν τους οικονομικούς συμβούλους τους σε περίπτωση που αλλάξει η οικογενειακή κατάστασή τους, είτε λόγω διαζυγίου είτε λόγω χηρείας, πρόσθεσε η ίδια.

Άλλες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι γυναίκες κάνουν περίπου 60% περισσότερη έρευνα και υπερτερούν ως επενδυτές έναντι των ανδρών, δήλωσε η Tengler.

Οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες τους να γίνουν angel investors ενημερώνοντάς τους με το πώς μπορούν να εξοικειωθούν με τον επενδυτικό κίνδυνο:

  1. Συμμετέχετε σε μια ομάδα angel investors: Υπάρχουν περίπου 250 ομάδες αγγέλων σε όλες τις ΗΠΑ που ασχολούνται με διαφορετικές κατηγορίες και τομείς, δήλωσε η Corkran. Πολλές από αυτές προσφέρουν εκπαίδευση για τα νέα μέλη σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της δέουσας επιμέλειας και των αξιολογήσεων κινδύνου, πρόσθεσε.
  2. Εξοικειωθείτε: Εγγραφείτε σε διάφορες ενώσεις που παρέχουν μεγάλο αριθμό ερευνών, δήλωσε η Corkran. Επιπλέον, ενημερωθείτε από κλαδικές και επιχειρηματικές εκδόσεις σε εβδομαδιαία βάση, δήλωσε η Tengler. «Αρχίστε να εξοικειώνεστε με τη διαδικασία και τις εταιρείες», πρόσθεσε.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Προσεχώς το μεγαλύτερο τεχνολογικό campus της Ευρώπης – Το έργο των 100 εκατ.

Επενδύσεις άνω του 1 εκατ. διαχειρίστηκε το Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων

Το θαύμα του Skype – Πώς μια μικρή ευρωπαϊκή χώρα έγινε εργοστάσιο μονόκερων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News