Business & Finance Δευτέρα 2/10/2023, 21:35
BUSINESS & FINANCE

J. Powell: Η Fed επιδιώκει ισχυρή αγορά εργασίας

J. Powell: Η Fed επιδιώκει ισχυρή αγορά εργασίας

Η Federal Reserve επικεντρώνεται στην επίτευξη μιας καλής αγοράς εργασίας σε βάθος χρόνου, δήλωσε ο πρόεδρος Jerome Powell σε εκδήλωση στρογγυλής τραπέζης στο York της Pennsylvania.

«Πολλά καλά πράγματα συμβαίνουν εκτός από τις πραγματικές αυξήσεις των μισθών, όταν μια καλή αγορά εργασίας διαρκεί», δήλωσε ο Powell τη Δευτέρα. Υπάρχουν διευρυμένες προσπάθειες για να μπουν περισσότεροι άνθρωποι στο εργατικό δυναμικό, όπως, για παράδειγμα, προγράμματα που προετοιμάζουν τους κρατούμενους για εργασία ένα χρόνο πριν αποφυλακιστούν. 

«Στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ότι καθώς μια επέκταση διαρκεί όλο και περισσότερο, όλο και περισσότερες από τις μισθολογικές ανάγκες φτάνουν σε ανθρώπους στα κατώτερες μισθολογικές κλίμακες, δήλωσε ο Powell σε εργαζόμενους, ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και κοινοτικούς ηγέτες. 

«Αυτά είναι πραγματικά ευεργετικά πράγματα. Για να τα έχουμε αυτά, όμως, το αρχείο είναι επίσης σαφές ότι χρειαζόμαστε σταθερότητα τιμών», δήλωσε ο Powell. «Η σταθερότητα των τιμών είναι απλώς ένα κρίσιμο κομμάτι του θεμέλιου λίθου για τη συνολική οικονομία κατά τη διάρκεια των ετών».

Ο Powell συμμετείχε στο στρογγυλό τραπέζι μαζί με τον πρόεδρο της Philadelphia Fed Patrick Harker. Κανένας από τους δύο αξιωματούχους δεν σχολίασε τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές για τα επιτόκια ή την οικονομία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News