Business & Finance Παρασκευή 29/09/2023, 13:08
BUSINESS & FINANCE

Eurobank Equities: Νέα τιμή-στόχος 30,1 ευρώ για την Jumbo

Eurobank Equities: Νέα τιμή-στόχος 30,1 ευρώ για την Jumbo

H Eurobank Equities συμπεριλαμβάνει στα top pick τη μετοχή της Jumbo με σύσταση «buy» και τιμή-στόχο 30,1 ευρώ από 26,4 ευρώ.

Όπως επισημαίνει, η Jumbo σημείωσε αύξηση 27% στα EBITDA το πρώτο εξάμηνο του έτους ως αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων κατά 20%, της σχετικά ήπιας συμπίεσης του μικτού περιθωρίου κέρδους κατά 1,7pps (σε σχέση με το μη βιώσιμο υψηλό μικτό περιθώριο κέρδους 57% του περασμένου έτους) και του αυστηρού ελέγχου των λειτουργικών δαπανών.

Σε συνδυασμό με τα καθαρά χρηματοοικονομικά έσοδα, δεδομένου του ισολογισμού χωρίς χρέη, η Jumbo αύξησε τα καθαρά κέρδη κατά ένα επιβλητικό ποσοστό των 36%, ξεπερνώντας το +21% των προβλέψεων. 

Η κύρια έκπληξη από το πρώτο εξάμηνο ήταν η ανακοίνωση ενός τεράστιου ειδικού μερίσματος 1,47 ευρώ ανά μετοχή (απόδοση 5,8%, ex div στις 23 Νοεμβρίου), τονίζει η Eurobank Equities. Αυτό είναι επιπλέον του  €1,155 που καταβλήθηκε τον Μάρτιο και των €0,322 που πληρώθηκαν τον Αύγουστο, αθροίζοντας μια απόδοση >11,5% το ημερολογιακό έτος.

Αν και η πολιτική επιστροφής των μετόχων είναι κάπως ασταθής, κατά την άποψή μας έχει εμφανιστεί μια σαφής τάση, δηλαδή ότι το μάνατζμεντ φαίνεται να είναι πιο πρόθυμο να στρέψει κεφάλαια προς τους μετόχους.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Jumbo: Αύξηση κερδών 35,5% το α΄ εξάμηνο

Eurobank Equities: Συστήνει αύξηση θέσεων στο ΧΑ μετά την επενδυτική βαθμίδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News