Business & Finance Πέμπτη 14/01/2021, 15:57
BUSINESS & FINANCE

Unilever: Οι εργαζόμενοι δεν θα επιστρέψουν ποτέ πλήρως στα γραφεία

Unilever: Οι εργαζόμενοι δεν θα επιστρέψουν ποτέ πλήρως στα γραφεία

Οι εργαζόμενοι της Unilever δεν πρόκειται να επιστρέψουν ποτέ πλήρως στα γραφεία τους, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της εταιρείας, σε μία ακόμα ένδειξη ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε για πάντα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Unilever, Άλαν Τζόουπ, πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα ενθαρρύνει όλους τους υπαλλήλους της να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αλλά δεν θα το  καταστήσει υποχρεωτικό. Όσοι επιλέξουν να μην εμβολιαστούν θα υπόκεινται σε υποχρεωτικά τεστ, είπε.

Μιλώντας σε συνέδριο του Reuters, ο Τζόουπ εκτίμησε ότι οι εργαζόμενοι σε Ευρώπη και Β. Αμερική δεν θα επιστρέψουν στις δουλειές τους τουλάχιστον έως τον Απρίλιο και πρόσθεσε ότι η Unilever θα εφαρμόσει στη συνέχεια ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας από το σπίτι και από το γραφείο. Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουν οι 150.000 υπάλληλοι της εταιρείας σε όλο τον κόσμο  θα αλλάξει μόνιμα.

«Περιμένουμε ότι δεν θα επιστρέψουμε ποτέ στην εργασία πέντε ημερών την εβδομάδα από το γραφείο. Αυτό φαίνεται πολύ παλιομοδίτικο τώρα», είπε και πρόσθεσε ότι η πανδημία έδειξε ότι η Unilever δεν χρειάζεται να είναι τόσο ιεραρχική.

Υπενθυμίζεται ότι και η Twitter είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι θα επιτρέψει στους υπαλλήλους της να δουλεύουν από όπου θέλουν.  Η Morgan Stanley προέβλεπε το καλοκαίρι ότι το 30% των Αμερικανών εργαζομένων θα δουλεύουν από το σπίτι και αφότου τελειώσει η πανδημία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News