Business & Finance Πέμπτη 21/09/2023, 22:33
ΒUSINESS & FINANCE

Αυτές οι επιχειρήσεις έχουν τους πιο ευτυχισμένους εργαζομένους

Αυτές οι επιχειρήσεις έχουν τους πιο ευτυχισμένους εργαζομένους

Μια οικογενειακή αλυσίδα σταθμών φορτηγών που ιδρύθηκε πριν από σχεδόν εξήντα χρόνια ξεπέρασε κορυφαία ονόματα του επιχειρείν, όπως η IBM Corp., η Nike και η Apple, σε μια νέα κατάταξη αναφορικά με την ευημερία των εργαζομένων.

Η Love’s Travel Stops & Country Stores κατέλαβε την 83θέση στην κατάταξη με τις 100 επιχειρήσεις στην έρευνα της Indeed, μέλος του ιαπωνικού ομίλου Recruit Holdings, η οποία ανέλυσε εκατομμύρια ανώνυμες κριτικές εργαζομένων προκειμένου να αξιολογήσει τις αμερικανικές εταιρείες ως προς την ευτυχία των εργαζομένων τους, το άγχος, την ικανοποίηση και τους στόχους τους. Μόνο εταιρείες με 1.000 ή περισσότερους υπαλλήλους ήταν επιλέξιμες και στις είκοσι κορυφαίες περιλαμβάνονται από αεροπορικές και εταιρείες συμβούλων έως αλυσίδες fast-food. Η Love’s, η οποία διαχειρίζεται και στόλο φορτηγών, ξενοδοχεία και logistics, απασχολεί περισσότερα από 40.500 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 1.500 στα κεντρικά της γραφεία στην Οκλαχόμα Σίτι.

Οι κορυφαίες επιχειρήσεις ως προς την ευτυχία και την ικανοποίηση των εργαζομένων

Source: Indeed

Η κατάταξη αυτή αντικατοπτρίζει την αυξημένη ευαισθητοποίηση και τη σημασία που δίδουν οι εργοδότες στην ευημερία, ένας όρος που βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν η εξάντληση των εργαζομένων και τα θέματα ψυχικής κόπωσης και υγείας, όπως το άγχος και η κατάθλιψη, εκτοξεύτηκαν στα ύψη. Περισσότεροι από επτά στους δέκα εργαζομένους δήλωσαν ότι ο εργοδότης τους ανησυχεί τώρα περισσότερο για την ψυχική τους υγεία από ό,τι πριν, σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία (APA). Ωστόσο, οι προσπάθειες για την ενίσχυση της ευημερίας ποικίλλουν ως προς την αποτελεσματικότητα. Μια έρευνα με περισσότερους από 2.000 εργαζομένους στις ΗΠΑ από την εταιρεία τεχνολογίας ανθρώπινων πόρων Alight διαπίστωσε ότι λιγότεροι από τους μισούς πιστεύουν ότι ο εργοδότης τους ενδιαφέρεται για την ευημερία τους.

Η μέτρηση της ευτυχίας των εργαζομένων είναι «δύσκολη υπόθεση», είπε η Δρ Sonja Lyubomirsky, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, η οποία βοήθησε την Indeed να αναπτύξει τη μεθοδολογία της για την ευημερία. Οι τέσσερις δείκτες ευημερίας – ευτυχία, άγχος, ικανοποίηση και σκοπός – σταθμίστηκαν εξίσου και οι εργαζόμενοι βαθμολόγησαν τον καθένα σε μια κλίμακα πέντε βαθμών που μεταφράστηκε σε βαθμολογίες από 40 έως 100. 

Η Love’s βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, εν μέρει χάρη στα ευέλικτα προγράμματα εργασίας και τη φιλική ατμόσφαιρα, σύμφωνα με την Gabrielle Davis, ειδική στις τάσεις σταδιοδρομίας της Indeed. «Αν και μπορεί να αποτελεί έκπληξη για κάποιους, τα δεδομένα δείχνουν ότι η Love’s διαπρέπει στο να δίνει προτεραιότητα στην εργασιακή ευημερία των εργαζομένων», είπε. Πέρυσι, η εταιρεία δημιούργησε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης τεχνικών ντίζελ που δίδαξε 300 εργαζόμενους σχετικά με τα συστήματα βαρέων φορτηγών και θα επεκτείνει την ακαδημία φέτος. Το Love’s έχει περίπου 644 στάσεις ανάπαυσης σε 42 πολιτείες.

Μία καλή αξιολόγηση στα θέματα της καλής ψυχικής υγείας σε ένα εργασιακό περιβάλλον θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόσληψη εργαζομένων σε μια εποχή που πολλοί εργοδότες σε χώρους λιανικής και εστίασης δυσκολεύονται να βρουν και να διατηρήσουν προσωπικό. 

Μαζί με τις απρόβλεπτες ώρες και τις χαμηλές αμοιβές, οι εργαζόμενοι στον κλάδο λιανικής έχουν επίσης να αντιμετωπίσουν αυξημένες κλοπές και δύσκολους πελάτες.

Τέσσερις στους δέκα εργαζόμενους στις ΗΠΑ είπαν ότι η δουλειά τους είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Gallup.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Το μυστικό για να είστε χαρούμενοι στη δουλειά σας 

Οι πόλεις με την καλύτερη ισορροπία δουλειάς-προσωπικής ζωής – Γιατί οι ευρωπαϊκές είναι στην κορυφή

Η νούμερο 1 υποτιμημένη δεξιότητα που μοιράζονται οι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News