BUSINESS & FINANCE

Δεν απέκτησε το 18,3% της Ελλάκτωρ η Invesco 

Παραμένει με 5% η εταιρεία των Μπάκου-Καϋμενάκη.

Δεν απέκτησε το 18,3% της Ελλάκτωρ η Invesco 

Δεν απέκτησε, στις 12 Ιανουαρίου ως αναμενόταν, η Ελλάκτωρ το ποσοστό 18,3% της Pemanoaro των αδελφών Καλλιτσάντση, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εισηγμένης. Ως εκ τούτου, το ποσοστό των Μπάκου – Καϋμενάκη στον κατασκευαστικό όμιλο παραμένει στο 5%.

Η ανακοίνωση της Ελλάκτωρ:

Η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, σε συνέχεια της από 18.12.2020 γνωστοποίησής της, ενημερώνει το Επενδυτικό Κοινό, σχετικά με τη συμφωνία του μετόχου INVESCO FINANCE S.A. για την απόκτηση επιπλέον συμμετοχής και αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου της εκδότριας ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ (από το νομικό πρόσωπο PEMANOARO LIMITED), ήτοι επιπλέον ποσοστού 18,3346%, με καταληκτική ημερομηνία την 12.01.2021, ότι, μετά από ενημέρωση που έλαβε η εταιρεία την 14.01.2021, η εν λόγω «συναλλαγή» δεν έλαβε χώρα την 12.01.2021.

Σύμφωνα με αυτή την ενημέρωση η ως άνω συμφωνία βρίσκεται σε διαδικασία τροποποίησής της προκειμένου να μεταβιβαστεί το σύνολο των μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που κατέχει η PEMANOARO LIMITED.

Υπενθυμίζεται ότι χθες είχαν αρχικά έρθει στο φως πληροφορίες, που ήθελαν τους αδελφούς Καλλιτσάντση να πωλούν το 18% της εταιρείας προς επενδυτικό σχήμα, σε συνέχεια της δεσμευτικής συμφωνίας που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο. Στον απόηχο της διαρροής των πληροφοριών κύκλοι του ολλανδικού fund Reggeborgh τόνιζαν πως έναντι της δικής τους πρότασης δεν υπάρχει άλλη αξιόπιστη επιλογή. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News