BUSINESS & FINANCE

Αναβλήθηκε για τις 27 Ιανουαρίου η γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ

Αναβλήθηκε για τις 27 Ιανουαρίου η γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ

Για τις 27 Ιανουαρίου αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ, με αίτημα της Invesco και της Pemanoaro Limited, συμφερόντων αδελφών Καλλιτσάντση.

H διαδικασία ξεκίνησε υπό την προσωρινή προεδρία του Γ. Προβόπουλου, ο οποίος «λόγω των ιδιαιτεροτήτων της παρούσας γενικής συνέλευσης», πρότεινε ως πρόεδρο το δικηγόρο Νικόλαο Πιμπλή και ως γραμματέα το δικηγόρο Νικόλαο Ξενογιάννη.

Τη σύγκληση της γ.σ. είχε ζητήσει το ολλανδικό fund Reggeborgh Invest, που ελέγχει με περίπου 14% την Ελλάκτωρ και της οποίας το ποσοστό, συμπεριλαμβανομένων φίλιων δυνάμεων, τοποθετείται σε 30%.

Όσον αφορά την Invesco των Μπάκου-Καϋμενάκη, που ελέγχει το 5% της εισηγμένης, έχει υπογράψει δεσμευτική συμφωνία για να αγοράσει επιπρόσθετο ποσοστό 18,3% στην εταιρεία έως τις 12 Ιανουαρίου.

Με τα δεδομένα αυτά, οι διεκδικητές του ελέγχου της εισηγμένης, η πλευρά των Ελλήνων επιχειρηματιών και το ολλανδικό fund Reggeborgh Invest αναμένεται να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ζυμώσεις και διεργασίες το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μέτοχος της Ελλάκτωρ με εκπρόσωπο τον Γ.Σωτηρόπουλο- διαφώνησε με την αναβολή της έκτακτης γ.σ. «Η κατάσταση του ομίλου επιβάλει την άμεση διεξαγωγή της γ.σ. Ως τούτου το αίτημα αναβολής είναι εξόχως παρελκυστικό. Παρά ταύτα, ζητούμε από τους αιτούντες να ορίσουν  ημέρα της μετ’αναβολής της γ.σ. προ της 21ης Ιανουαρίου 2021 για τον εξής λόγο. Στις 22 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί η γενική συνέλευση της Reds όπου τίθεται θέμα εκποίησης σημαντικού περιουσιακού στοιχείου της εταιρείας και κατ’επέκταση του ομίλου στο Βουκουρέστι. Ως εκ τούτου θα πρότεινα να πραγματοποιηθεί η γ.σ. της Ελλάκτωρ, πριν συνεδριάσει η γ.σ. της Reds και αποφασίσει περί της εκποίησης του σημαντικού αυτού περιουσιακού στοιχείου» ανέφερε σε επιστολή του.

Σημειώνεται ότι στη γενική συνέλευση οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι που είχαν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου ήταν 109, αντιπροσωπεύοντας το 75,04% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.  

Τα θέματα της γ.σ.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της γ.σ., που αναβλήθηκε για τις 27 Ιανουαρίου, περιλαμβάνουν:

-την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά €212.129.282,97 με μείωση της ονομαστικής αξίας του συνόλου των μετοχών της από €1,03 σε €0,04 ανά μετοχή, προς ισόποσο συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών χρήσεων.

-την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών μέσω έκδοσης νέων, κοινών, μετά ψήφου, ονομαστικών μετοχών και με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων.

-την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

-την ανάκληση του συνόλου των μελών της Επιτροπής Ελέγχου

-την εκλογή νέας Επιτροπής Ελέγχου 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News