Business & Finance Σάββατο 16/09/2023, 16:34
BUSINESS & FINANCE

Dyson: Επένδυση 194 εκατ. δολ. για νέο εργοστάσιο στις Φιλιππίνες

Dyson: Επένδυση 194 εκατ. δολ. για νέο εργοστάσιο στις Φιλιππίνες

Η Dyson Ltd. εταιρεία καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών και εφευρέτης της ηλεκτρικής σκούπας χωρίς σακούλα, σχεδιάζει να επενδύσει 11 δισ. πέσος (193,5 εκατ. δολάρια) σε ένα νέο εργοστάσιο στις Φιλιππίνες, ανέφερε το γραφείο του προέδρου Ferdinand R. Marcos Jr.

Σύμφωνα με αυτήν, ο διευθύνων σύμβουλος της Dyson Ronald Krueger δήλωσε στον Marcos σε συνάντηση που είχαν το Σάββατο στην έδρα της εταιρείας στη Σιγκαπούρη ότι πριν από τέσσερις μήνες ελήφθη η απόφαση για περαιτέρω επενδύσεις στη χώρα, όπου ήδη διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών κινητήρων. 

Τα κεφάλαια θα αφορούν ένα νέο εργοστάσιο, ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης, πρόσθετο προσωπικό και λογισμικό που θα χρειαστεί η εταιρεία τα επόμενα δύο χρόνια, δήλωσε ο Krueger. Η επένδυση θα δημιουργήσει περίπου 1.250 θέσεις εργασίας και θα φέρει περισσότερες εργολαβικές κατασκευές στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Marcos δήλωσε ότι η επένδυση της Dyson θα σημάνει ευκαιρίες απασχόλησης ιδίως για Φιλιππινέζους μηχανικούς λογισμικού.

Σημειώνεται ότι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων συγκαταλέγεται μεταξύ των βασικών στόχων που έχει θέσει ο Marcos από την ανάληψη των καθηκόντων του πριν από ένα χρόνο στους οποίους συγκαταλέγονται η δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας, η μείωση της φτώχειας και η τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης. 

Το 2020, η Dyson ανακοίνωσε ένα παγκόσμιο επενδυτικό σχέδιο ύψους 3,59 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τα χρήματα να κατανέμονται μεταξύ των παγκόσμιων κεντρικών γραφείων της εταιρείας στη Σιγκαπούρη, των δύο πανεπιστημιουπόλεών της στο Wiltshire της νότιας Αγγλίας και των Φιλιππίνων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News