Business & Finance Τετάρτη 19/07/2023, 17:04
BUSINESS & FINANCE

Τεχνική Ολυμπιακή: Έκλεισε το deal με την Intrum – 19,8 εκατ. για 186 ακίνητα

Τεχνική Ολυμπιακή: Έκλεισε το deal με την Intrum – 19,8 εκατ. για 186 ακίνητα

Συμφωνία με την Intrum με αντικείμενο την απόκτηση χαρτοφυλακίου έως 186 ακινήτων σύνηψε η Τεχνική Ολυμπιακή. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η Luxury Life, θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής, προέβη σε κατάρτηση ιδιωτικού συμφωνητικού με τις εταιρείες ειδικού σκοπού έναντι 19,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων έχουν καταβληθεί ήδη 4,564 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον διαγωνισμό Project Arrow, που διεξήχθη από την Grant Thornton Business Solutions κατ’ εντολή της Intrum. Τα ακίνητα βρίσκονται σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας και ανήκαν σε διάφορες εταιρείες ειδικού σκοπού, τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει η Intrum Hellas REO Solutions A.E.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια της από 24.5.2023 ανακοίνωσής της, η Εταιρεία με την επωνυμία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε.» (εφεξής η Εταιρεία) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η θυγατρική εταιρεία αυτής με την επωνυμία «Luxury Life Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» (εφεξής: Θυγατρική) προέβη σε κατάρτιση ιδιωτικού συμφωνητικού με τις εταιρείες ειδικού σκοπού (πωλήτριες), τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει η «Intrum Hellas REO Solutions A.E.», με αντικείμενο την απόκτηση χαρτοφυλακίου έως 186 ακινήτων.

Το τίμημα για την ως άνω συναλλαγή θα ανέλθει έως του ποσού των δέκα εννέα εκατομμυρίων οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ (€19.800.000).

Ήδη καταβλήθηκε από τη Θυγατρική στις πωλήτριες εταιρείες προκαταβολή ανερχόμενη σε τέσσερα εκατομμύρια πεντακόσιες εξήντα τέσσερις χιλιάδες πεντακόσια ευρώ (€ 4.564.500).

Η συναλλαγή θα υλοποιηθεί σταδιακά με την κατάρτιση των συμβολαιογραφικών πράξεων μεταβίβασης των ακινήτων.

Η Εταιρεία θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του θέματος.»

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Intrum: Στην Τεχνική Ολυμπιακή το Project Arrrow – 19,8 εκατ. για 186 ακίνητα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News