Business & Finance Κυριακή 2/07/2023, 15:45
BUSINESS & FINANCE

Χονγκ Κονγκ: Υψηλή η ζήτηση για τη startup REPT μετά την IPO 1 δισ. δολ.

Χονγκ Κονγκ: Υψηλή η ζήτηση για τη startup REPT μετά την IPO 1 δισ. δολ.

Μια ομάδα κινεζικών startups στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας κατέθεσαν αίτηση για αρχική δημόσια προσφορά στο Χονγκ Κονγκ, καθώς το χρηματιστήριο προσπαθεί να γυρίσει σελίδα μετά ένα καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του έτους για τις ενάρξεις.

Τέσσερις εταιρείες του κλάδου υπέβαλαν αιτήσεις για την πρώτη πώληση μετοχών, σύμφωνα με τις αιτήσεις στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ την Παρασκευή. Η εταιρεία κατασκευής μπαταριών REPT Battero Energy Co. θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη, με στόχο να συγκεντρώσει έως και 1 δισ. δολάρια, ανέφερε το Bloomberg News τον Φεβρουάριο.

Η RoboSense Technology Co., η οποία αναπτύσσει τεχνολογίες αισθητήρων για αυτοκινούμενα οχήματα, και η Black Sesame International Holding Ltd., κατασκευαστής τσιπ και συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης για αυτοκίνητα, κατέθεσαν επίσης αίτηση για δημόσιες εγγραφές. Η Κίνα αναζητά τρόπους για να στηρίξει τις εταιρείες στους λεγόμενους τομείς της σκληρής τεχνολογίας, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και οι ημιαγωγοί, και ο φορέας διαχείρισης του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ εισήγαγε μέτρα τον Μάρτιο για να διευκολύνει την εισαγωγή τέτοιων εταιρειών σε αυτό.

Αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί οι εταιρείες που υπέβαλαν αιτήσεις και οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι

 

Σύμβουλοι

REPT Battero

Morgan Stanley, Citic Securities

Black Sesame

CICC, Huatai

RoboSense

JPMorgan, China Renaissance

Autostreets

Citic Securities, Haitong International

 

Η Autostreets Development Ltd., η οποία υπέβαλε επίσης αίτηση για εισαγωγή στο χρηματιστήριο την Παρασκευή, είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα συναλλαγών μεταχειρισμένων οχημάτων στην Κίνα, με χώρους δημοπρασιών σε 73 πόλεις της χώρας, όπως προκύπτει από την αίτησή της στο χρηματιστήριο.

Η αγορά IPO του Χονγκ Κονγκ βρίσκεται σε ύφεση κατά το μεγαλύτερο μέρος των δύο τελευταίων ετών, εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων και παγκόσμιας ανησυχίας για την αύξηση των επιτοκίων. Οι εταιρείες συγκέντρωσαν μόλις 2,2 δισ. δολάρια στον ασιατικό οικονομικό κόμβο μέχρι στιγμής φέτος, περίπου 19% χαμηλότερα από την ίδια περίοδο το 2022, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Οι τραπεζίτες ελπίζουν ότι η ανάκαμψη του όγκου των IPO θα έρθει το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, αν και δεν είναι ασυνήθιστο για τις εταιρείες να σπεύδουν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για IPO πριν από το τέλος του εξαμήνου.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News