BUSINESS & FINANCE

Kaizen Gaming: Το «στοίχημα» του 2026 με έδρα το νέο Kaizen Campus

Kaizen Gaming: Το «στοίχημα» του 2026 με έδρα το νέο Kaizen Campus

Την έναρξη μιας νέας εποχής για την Kaizen Gaming σηματοδοτεί η μεταφορά των κεντρικών γραφείων της εταιρείας gametech από την Κάντζα στο Μαρούσι. Ο νέος υπερσύγχρονος χώρος, ο οποίος παραπέμπει περισσότερο σε…Google παρά σε γραφεία ελληνικής επιχείρησης, έχει γίνει η βάση για την επίτευξη του φιλόδοξου σχεδίου της Kaizen Gaming για διεθνή επέκταση.

Η Kaizen Gaming, η οποία διαχειρίζεται το brand της Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο και είναι η holding εταιρεία του διεθνούς brand Betano, μέσα σε σχεδόν 11 χρόνια έχει επεκταθεί σε 13 αγορές, καταγράφοντας ανάπτυξη άνω του 20% σε ετήσια βάση. Αυτή τη στιγμή απασχολεί τουλάχιστον 2.000 άτομα παγκοσμίως, εκ των οποίων 1.200 στην Αθήνα και 220 στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου «Kaizen 2626», η εταιρεία σκοπεύει να έχει επεκταθεί συνολικά σε 26 αγορές μέχρι το 2026, «κατακτώντας» τρεις με τέσσερις νέες αγορές κάθε χρόνο. Το σχέδιο βρίσκεται ήδη σε τροχιά υλοποίησης, όπως διαφαίνεται και από τον τεράστιο αριθμό προσλήψεων, οι οποίες φτάνουν περίπου τις 100-120 κάθε μήνα, ιδίως στον απαιτητικό τομέα της τεχνολογίας, αλλά και σε όσους κλάδους παρουσιάζουν εκ φύσεως συχνές αποχωρήσεις.

Όπως τόνισε χθες σε σχετική ενημέρωση ο Πάνος Κωνσταντόπουλος, αντιπρόεδρος της Stoiximan, η εταιρεία επικεντρώνεται σε Ευρώπη και Αμερική, αν και η τελευταία αγορά στην οποία μπήκε τον Απρίλιο του 2023 ήταν η Νιγηρία, η πρώτη της «κατάκτηση» στην αφρικανική ήπειρο. «Εξετάζουμε πάνω από 20 αγορές» αυτή τη στιγμή, τόνισε ο ίδιος, δίνοντας έμφαση στον επόμενο «σταθμό» της Kaizen Gaming, τη Βραζιλία, όπου η διαδικασία έκδοσης αδειών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το επόμενο τετράμηνο.

Η Βραζιλία μάλιστα αποτελεί σημαντικό μέρος του σχεδίου επέκτασης, αφού η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει εκεί νέο γραφείο (το έβδομο ανά τον κόσμο). Θα πρόκειται για την πρώτη βάση της Kaizen Gaming στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και εκτιμάται πως θα απασχολεί 800-1.000 άτομα από την πρώτη μέρα λειτουργίας.

Kaizen Gaming: Το «στοίχημα» του 2026 με έδρα το νέο Kaizen Campus-1

Η ελληνική αγορά και τα νέα γραφεία στην Αθήνα

Εστιάζοντας στην ελληνική αγορά, σε επίπεδο συνεργασίας με brands τα περιθώρια φαίνεται να στενεύουν, αφού μέσω της Stoiximan η Kaizen Gaming έχει ηγετική θέση, με περίπου το 40% της σχετικής αγοράς. Σε επίπεδο εργοδότη, όμως, υπάρχει ακόμη μεγάλη ευελιξία, καθώς αναζητά «ποιοτικότερο» κόσμο να ενισχύσει τα γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε αυτή την περίοδο, η μεγαλύτερη πρόκληση σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντόπουλο είναι πώς θα μπορέσει η εταιρεία να διαχειριστεί τις 26 αγορές από τα αποκεντρωμένα γραφεία, αλλά κυρίως από την Αθήνα.

Η αρχή γίνεται με τα νέα γραφεία της Kaizen Gaming στο Μαρούσι, ένα μοναδικής αισθητικής κτίριο, το οποίο προσαρμόστηκε ανάλογα με τις ανάγκες των εργαζομένων και τους στόχους της εταιρείας. Διαθέτει χώρο για 750 υπαλλήλους, παρότι πολλοί εργάζονται υβριδικά και ορισμένα τμήματα λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο, ενώ προσφέρει τουλάχιστον 40 αίθουσες συνεδριάσεων.

Παράλληλα, το campus διαθέτει 34 θέσεις για φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, 47 θέσεις για ποδήλατα και ψύκτες ανά 30 μέτρα. Τα φώτα προσαρμόζονται αυτόματα ανάλογα με τον φυσικό εξωτερικό φωτισμό, υπάρχει εστιατόριο, αίθουσα παρουσιάσεων για 70 άτομα και κινηματογράφος. Επίσης, το κτίριο είναι πλήρως προσβάσιμο σε ΑμεΑ. Τέλος, διαθέτει ένα ησυχαστήριο («quiet room»), όπου δεν επιτρέπονται οι ηλεκτρονικές συσκευές, ντουζιέρες σε κάθε όροφο, 6.000 τ.μ. πρασίνου περιμετρικά και 330 μέτρα διαδρόμων.

Kaizen Gaming: Το «στοίχημα» του 2026 με έδρα το νέο Kaizen Campus-2

Κάτι επίσης που βρίσκει κανείς σπάνια σε εργασιακό χώρο στην Ελλάδα είναι ο χώρος ψυχαγωγίας, όπου υπάρχει μεταξύ άλλων, μπιλιάρδο και τοίχος αναρρίχησης. Συνολικά, περπατώντας κανείς μέσα στο campus μπορεί να καταλάβει την εργασιακή κουλτούρα: φανέλες ομάδων στις καρέκλες των γραφείων, υπαλλήλους να περπατούν στον προαύλιο χώρο, ανακοινώσεις στις κοινές οθόνες ότι μπορούσαν χθες να φέρουν τα παιδιά τους μετά τις 5:30 το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κτίριο κατασκευάστηκε από την Dimand και αγοράστηκε από την Prodea, από την οποία το ενοικιάζει η Kaizen Gaming για 15 χρόνια. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντόπουλο, το campus πρόκειται σύντομα να λάβει πιστοποιήσεις LEED/WELL, κορυφαίες πιστοποιήσεις για πράσινα ενεργειακά κτίρια.

Kaizen Gaming: Το «στοίχημα» του 2026 με έδρα το νέο Kaizen Campus-3

Προ των πυλών το Kaizen Foundation

Όσο η Kaizen Gaming μπαίνει σε μία νέα φάση ανάπτυξης, υψηλή προτεραιότητα δίνεται και στην ενίσχυση του κοινωνικού προσώπου της, δήλωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος. Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε την λειτουργία του Kaizen Foundation, ενός καινούργιου οργανισμού, ο οποίος θα ασχολείται αποκλειστικά με την φιλανθρωπία. Ένα από τα πρώτα έργα, για το οποίο έχει ήδη δεσμευτεί ήδη, είναι η ανακαίνιση τριών από τις τέσσερις πτέρυγες του Παίδων Πεντέλης, μια χορηγία ύψους τουλάχιστον 4 εκατ. ευρώ.

Δεδομένου ότι οι χορηγικές συμφωνίες καθορίζονται αποκλειστικά από τις συμφωνίες με τα διεθνή brands, η Kaizen Gaming θεώρησε σημαντικό να χτίσει τη δική της εταιρική υπευθυνότητα, δήλωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Δ. Ανδριόπουλος (Dimand) στο «MR»: Γιατί δεν κατασκευάζουμε πια κτήρια γραφείων

Τα νέα «Εξοικονομώ», το ξεκαθάρισμα στο ΧΑ και το «πράσινο» κτίριο της Kaizen Gaming

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News