Business Talk Τρίτη 11/04/2023, 00:01
BUSINESS TALK

Τα νέα «Εξοικονομώ», το ξεκαθάρισμα στο ΧΑ και το «πράσινο» κτίριο της Kaizen Gaming

Τα νέα «Εξοικονομώ», το ξεκαθάρισμα στο ΧΑ και το «πράσινο» κτίριο της Kaizen Gaming
  • Σχεδόν έτοιμος είναι ο οδηγός για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ για τουριστικές επιχειρήσεις» συνολικού προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, ενώ από το ΤΕΕ προετοιμάζεται και το «Εξοικονομώ – ανακαινίζω για νέους» που πλαισιώνει την στεγαστική πολιτική για νέους και ζευγάρια έως 39 ετών. Παράλληλα, δεν αποκλείεται ακόμη και μέχρι τις εκλογές να προκηρυχθεί και καινούργιο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο προηγούμενο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» εντάχθηκαν περίπου 80.000 κατοικίες, αν και μέχρι πρόσφατα παρατηρούνταν καθυστερήσεις από την πλευρά των τραπεζών, αλλά και των ιδιοκτητών που λόγω της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης δεν ξεκινούσαν τις απαραίτητες εργασίες.
  • Ένα πρακτικό οδηγό για την ενεργειακή εξοικονόμηση και αποδοτικότητα παρουσίασε ο ΣΕΒ. Όπως είπε στην σχετική παρουσίαση η κα Μάγκυ Αθανασιάδη, Διευθύντρια του Τομέα Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας του ΣΕΒ. Για «βήματα που αξιοποιούν ώριμες, ασφαλείς και ευρέως διαθέσιμες ψηφιακές τεχνολογίες. Μπορούν να υλοποιηθούν γρήγορα, χωρίς πολύπλοκες ή δαπανηρές επενδύσεις, και να μειώσουν το ενεργειακό κόστος μιας επιχείρησης τουλάχιστον κατά 10%, με απόσβεση σε 6-24 μήνες».
  • Ένας από τους στόχους της διοίκησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο CEO, Γιάννος Κοντόπουλος, είναι να ξεκαθαρίσει η κατηγορία της επιτήρησης, ειδικά για τις εταιρείες που βρίσκονται για χρόνια σε αυτή. Χθες, λοιπόν, η Dionic ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του ΧΑ αποφάσισε την διαγραφή των μετοχών της, διότι τελεί σε αναστολή διαπραγμάτευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν υπάρχει προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης των μετοχών της. Αναμένεται και συνέχεια.
  • Όσο γρήγορα “φούσκωσε”, άλλο τόσο γρήγορα ξεφούσκωσε. Μιλάμε για τον… εραστή του πληκτρολογίου που ακολουθούσε μία επιθετική στρατηγική προσέγγισης του άλλου φύλου, με επίκεντρο τη φράση “ούτε ψάχνομαι ούτε μου λείπει κάτι”. Τη φράση αυτή όμως, έσπευσαν να αξιοποιήσουν δημιουργικά ορισμένες εταιρείες. Για παράδειγμα, η Kaizen Gaming “έτρεξε” πρόσφατα διαδικτυακή καμπάνια προσέλκυσης ταλέντων όπου σημείωνε “καταρχάς να σου πω ότι ούτε ψάχνομαι ούτε μου λείπει κάτι. Απλά έχουμε ανοίξει 100+ θέσεις για Ελλάδα στην Kaizen Gaming”. Πέραν της πλάκας, η εταιρεία ανήκει στις ταχέως αναπτυσσόμενες, έχοντας καταφέρει να απασχολεί περισσότερους από 1.500 ανθρώπους. Από αυτούς οι 1.000 βρίσκονται στο Kaizen Campus στο Μαρούσι, το υπερσύγχρονο κτήριο γραφείων που έχει εγκαινιάσει, εδώ και μερικές ημέρες, η εταιρεία τυχερών παιγνίων. Το κτήριο δημιουργήθηκε, σύμφωνα με τις βασικές αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, προκειμένου να πιστοποιηθεί με το διεθνές πρότυπο Well και ανήκει στα λιγοστά κτήρια της Αθήνας που αναμένεται να πιστοποιηθούν με LEED® GOLD, το παγκόσμιο σύστημα πιστοποίησης αειφόρων κτηρίων.
  • Και μιας και ο λόγος για ακίνητα, το ενδιαφέρον της αγοράς έχει κεντρίσει το ακίνητο που έχει βγάλει στην αγορά η OTE Estate. Η εταιρεία, δηλαδή, πραγματοποιεί διαγωνισμό με δικαίωμα αντιπροσφορών μέσω της υπηρεσίας ηλεκτρονικών δημοπρασιών της cosmoONE, για την πώληση αγροτεμαχίου 18,5 στρεμμάτων που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Κυρά Βρύση – Κορίνθου και είναι εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός οικισμού, αλλά εντός Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της ιδιοκτησίας, όπως αναφέρουν ορισμένοι, είναι ότι βρίσκεται στη θεσμοθετημένη περιοχή “ΠΟΑΠΔ3.1” που αντιστοιχεί σε βιομηχανική περιοχή προς εξυγίανση στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Χθες, έληξε η ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών συμμετοχής και στις 27 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική δημοπρασία του ακινήτου που συνοδεύεται με ελάχιστο τίμημα 400 χιλ. ευρώ.

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν σαν επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News