Business & Finance Τρίτη 6/06/2023, 10:22
BUSINESS & FINANCE

Αυστραλία: Νέα αύξηση επιτοκίων – Παράθυρο για περαιτέρω σύσφιγξη

Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,1%, το υψηλότερο σημείο τους εδώ και 11 χρόνια

Αυστραλία: Νέα αύξηση επιτοκίων – Παράθυρο για περαιτέρω σύσφιγξη

Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,1%, το υψηλότερο σημείο τους εδώ και 11 χρόνια, ενώ προειδοποίησε ότι ενδέχεται να χρειαστεί περαιτέρω σύσφιγξη προκειμένου να επανέλθει ο πληθωρισμός στην τιμή-στόχο που κυμαίνεται μεταξύ 2-3%.

Στο άκουσμα της απόφασης της κεντρικής τράπεζας, το δολάριο της Αυστραλίας εκτινάχθηκε κατά 0,8% στο 0.6667, όπως και οι αποδόσεις των ομολόγων στο 3,66%, ενώ οι αγορές κατέγραψαν περαιτέρω πτώση.

Μάλιστα, η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας ανέφερε ότι ο πληθωρισμός είναι ακόμα πολύ υψηλός, ενώ αφαίρεσε την αναφορά ότι «οι μεσοπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό παραμένουν σταθερές», που υπήρχε στις ανακοινώσεις της από τον περασμένο Ιούλιο.

«Πιστεύουμε ότι η Τράπεζα δεν είναι πλέον τόσο σίγουρη όσο πριν για την τροχιά των μεσοπρόθεσμων προσδοκιών για τον πληθωρισμό», δήλωσε ο αναλυτής της TD Securities για τα επιτόκια Ασίας-Ειρηνικού, Prashant Newnaha.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News