Business & Finance Πέμπτη 1/06/2023, 16:42
BUSINESS & FINANCE

Mytilineos: Εξετάζει νέες επενδύσεις στη Βόρεια Αμερική

Mytilineos: Εξετάζει νέες επενδύσεις στη Βόρεια Αμερική

Την κατασκευή εργοστασίου αλουμινίου στον Καναδά ή τις ΗΠΑ εξετάζει ο όμιλος Mytilineos, όπως δήλωσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην καναδική The Globe and Mail. Αναφερόμενος στην εξαγορά πέντε φωτοβολταϊκών έργων 1,4 GW στην Αλμπέρτα από την Westbridge Renewable, ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως πρόκειται μόνο για την πρώτη επένδυση στον Καναδά.

«Οι επιχειρηματικές συνθήκες στον Καναδά είναι σε γενικές γραμμές καλές και αισθανόμαστε πιο άνετα εκεί σε σχέση με τις ΗΠΑ. Ο Καναδάς μας φαίνεται πιο πολύ σαν Ευρώπη», δήλωσε ο ίδιος.

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του σημείωσε ότι η Βόρειος Αμερική προσελκύει ενεργειακές επενδύσεις από ολόκληρο τον κόσμο, διότι η περιοχή βάζει την πράσινη μετάβαση υψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι εφαρμόστηκε στις ΗΠΑ νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA), μέσω του οποίου δρομολογούνται δισεκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη τέτοιου είδους επιχειρηματικών ανοιγμάτων. Ο Καναδάς ακολούθησε με αντίστοιχα μέτρα για τη μετάβαση προς την εποχή των μηδενικών ρύπων. Πέρυσι, η κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε φοροελαφρύνσεις για έργα καθαρής τεχνολογίας, ενώ η Αλμπέρτα εφάρμοσε δικά της κίνητρα, όπως το πρόγραμμα ηλεκτροδότησης από ΑΠΕ.

Η συμφωνία με την Westbridge Renewable

Σε ό,τι αφορά την εξαγορά των φωτοβολταϊκών πάρκων που ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε ότι το έργο Sunnynook, χωρητικότητας 332 MW, θα είναι το μεγαλύτερο. Τα υπόλοιπα θα έχουν ισχύ μεταξύ 246 και 280 MW.

Η εταιρεία ενδέχεται να προσθέσει αποθήκευση μπαταριών στα έργα, αν και ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε ότι η τεχνολογία δεν είναι ακόμη αρκετά προηγμένη ώστε να δεσμευτεί από τώρα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Mytilineos: Μπαίνει στην αγορά του Καναδά – Εξαγορά ηλιακού χαρτοφυλακίου 1,4 GW

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News