Business & Finance Τρίτη 30/05/2023, 13:00
BUSINESS & FINANCE

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων στην ευρωζώνη

Οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης υποχωρούσαν την Τρίτη, μετά τη μεγαλύτερη του αναμενόμενου επιβράδυνση του πληθωρισμού

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων στην ευρωζώνη

Οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης υποχωρούσαν την Τρίτη, μετά τη μεγαλύτερη του αναμενόμενου επιβράδυνση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, που ενίσχυσε τις ελπίδες για ηπιότερες αυξήσεις επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οι αποδόσεις είχαν υποχωρήσει και τη Δευτέρα, μετά την συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων την Παρασκευή για το ανώτατο όριο χρέους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου, το σημείο αναφοράς για την ευρωζώνη, υποχώρησε κατά 4 μονάδες βάσης (μ.β.) στο 2,389% την Τρίτη, μετά από πτώση 11 μ.β. τη Δευτέρα.

Ο πληθωρισμός στην Ισπανία επιβραδύνθηκε στο 3,2% σε ετήσια βάση τον Μάιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τρίτης, πολύ χαμηλότερα από τις προσδοκίες των οικονομολόγων για πτώση στο 3,5%. Είχε διαμορφωθεί στο 4,1% τον Απρίλιο.

Η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου υποχώρησε κατά 4 μ.β. στο 3,455%. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ανακοινώθηκαν μια ημέρα αφότου ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez προκήρυξε πρόωρες εκλογές.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News