Business & Finance Πέμπτη 25/05/2023, 13:25
BUSINESS & FINANCE

Πατέλης στο CNBC: Καθαρή ήττα του λαϊκισμού – Οι στόχοι της επόμενης τετραετίας

«Χρειάζεται να μειώσουμε τις ανισότητες, να βελτιώσουμε το σύστημα υγείας και να μεταρρυθμίσουμε το κράτος», τόνισε ο Αλ. Πατέλης στο CNBC

Πατέλης στο CNBC: Καθαρή ήττα του λαϊκισμού – Οι στόχοι της επόμενης τετραετίας

Για μια καθαρή ήττα του λαϊκισμού, τον οποίο προσδιόρισε ως την εύκολη λύση σε δύσκολα προβλήματα, όπως το να χάνεις βάρος τρώγοντας σοκολάτες, έκανε λόγο ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Αλ. Πατέλης, μιλώντας στο CNBC σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα.

«Ο Κυρ. Μητσοτάκης πέτυχε μια ηχηρή νίκη την Κυριακή με τη ΝΔ να κερδίζει πάνω από τις διπλάσιες ψήφους από την αξιωματική αντιπολίτευση, με την προοπτική και το όραμα της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου, υψηλότερους μισθούς και καλύτερο σύστημα υγείας για όλους», είπε ο κ. Πατέλης. «Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε δαπάνες 83 δισ., χωρίς να μας πει που θα βρει τα χρήματα», επισήμανε, ενώ χαρακτήρισε την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ τοξική.

Παράλληλα, ο κ. Πατέλης εμφανίστηκε αισιόδοξος για νέα νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, τονίζοντας πάντως πως «κάθε ψήφος μετράει».

Επιπλέον, απέδωσε το αποτέλεσμα των εκλογών στις επιτυχίες που σημείωσε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στον τομέα της οικονομίας, υπενθυμίζοντας το γνωστό ρητό του Μπιλ Κλίντον «Είναι η οικονομία, ανόητε!».  

Σχετικά με την επενδυτική βαθμίδα, επανέλαβε τη βεβαιότητα ότι εάν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές θα μπορέσει να την ανακτήσει στις πρώτες 100 μέρες. 

Περιγράφοντας το έργο της επόμενης κυβέρνησης, είπε ότι θα συνεχιστεί η προσέλκυση επενδύσεων και η προσπάθεια για γρήγορη ανάπτυξη, αλλά τόνισε και την κοινωνική πτυχή στην ατζέντα, καθώς όπως είπε «χρειάζεται να μειώσουμε τις ανισότητες, να βελτιώσουμε το σύστημα υγείας και να μεταρρυθμίσουμε το κράτος».

Επισήμανε, ακόμη, πως «στην προηγούμενη δεκαετία η χώρα κατόρθωσε να παραμείνει στο ευρώ και αυτή τη δεκαετία ο στόχος είναι να συγκλίνουμε με τι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης στους μισθούς και το βιοτικό επίπεδο ώστε να βρεθούμε στον πυρήνα των πιο ανεπτυγμένων χωρών». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Προϋπολογισμός: Πώς έφτασαν τα φορολογικά έσοδα 9,7% πάνω από τον στόχο

Moody’s: Κάτω από το 150% το ελληνικό χρέος έως το 2025 – Στις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News