Business & Finance Παρασκευή 19/05/2023, 18:44
BUSINESS & FINANCE

H Blue Origin θα μεταφέρει τους αστροναύτες της NASA στη Σελήνη

H Blue Origin θα μεταφέρει τους αστροναύτες της NASA στη Σελήνη

Μια ομάδα με επικεφαλής τη διαστημική εταιρεία Blue Origin του Τζεφ Μπέζος κέρδισε το πολυπόθητο συμβόλαιο της NASA για την κατασκευή ενός διαστημοπλοίου με το οποίο θα προσεδαφίζονται και θα αποχωρούν αστροναύτες από την επιφάνεια της Σελήνης, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της NASA.

Η απόφαση της NASA θα δώσει στον οργανισμό μια δεύτερη ευκαιρία να ταξιδέψει στο φεγγάρι στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis, μετά την ανάθεση στην SpaceX του Elon Musk το 2021 έργου 3 δισ. δολ. για την προσεδάφιση αστροναυτών στο φεγγάρι για πρώτη φορά μετά την τελευταία αποστολή του Apollo το 1972.

Οι συγκεκριμένες αποστολές με τη χρήση του συστήματος Starship της SpaceX έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη αυτής της δεκαετίας.

Το συμβόλαιο της Blue Origin έχει αξία περίπου 3,4 δισ. δολάρια, δήλωσε ο επικεφαλής εξερεύνησης της NASA Jim Free, με την συνεισφορά της Blue Origin να είναι η μεγαλύτερη σε αυτό το ποσό, δήλωσε ο επικεφαλής της Blue Origin για τη σεληνιακή προσεδάφιση John Couluris.

Η Blue Origin έχει πει λίγα πράγματα για την τελευταία της πρόταση προσεδάφισης στο φεγγάρι πέρα από τα ονόματα των εταίρων της, Lockheed Martin, Boeing, την εταιρεία λογισμικού διαστημοπλοίων Draper και την εταιρεία ρομποτικής Astrobotic.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News