Business & Finance Παρασκευή 12/05/2023, 21:39
BUSINESS & FINANCE

Ο Loeb εγκαταλείπει την εξαγορά της αντασφαλιστικής SiriusPoint αξίας 1,6 δισ. δολ.

Ο Loeb εγκαταλείπει την εξαγορά της αντασφαλιστικής SiriusPoint αξίας 1,6 δισ. δολ.

Ο διαχειριστής hedge fund, Dan Loeb δήλωσε ότι δεν διερευνά πλέον την εξαγορά της εξειδικευμένης ασφαλιστικής εταιρείας SiriusPoint Ltd.

Ο Loeb διεξήγαγε διερευνητικές συζητήσεις με τη SiriusPoint με έδρα τις Βερμούδες σχετικά με μια πιθανή συμφωνία για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, αλλά δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με την αξία μιας συναλλαγής, σύμφωνα με μια κανονιστική κατάθεση την Παρασκευή, αναφέρει το Bloomberg.

Ο επενδυτής, ο οποίος διευθύνει την Third Point LLC, επανέλαβε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η διοικητική ομάδα της SiriusPoint λαμβάνει τα σωστά μέτρα για την ενίσχυση του ισολογισμού της και τη βελτίωση της πιστοληπτικής της ικανότητας.

Η SiriusPoint ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η ειδική επιτροπή που συγκρότησε για να αξιολογήσει την πρόταση του Loeb κατέληξε ομόφωνα στην απόφαση ότι η τρέχουσα στρατηγική της είναι η καλύτερη δυνατή. 

«Η εταιρεία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τους τελευταίους επτά μήνες για τη βελτίωση των επιδόσεων ανάληψης κινδύνων, τη μείωση της μεταβλητότητας και την επανεξισορρόπηση του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου προς υψηλής ποιότητας περιουσιακά στοιχεία σταθερού εισοδήματος», ανέφερε η SiriusPoint στην ανακοίνωση. «Αυτό αποδείχθηκε από τα ισχυρά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου».

Η SiriusPoint, η οποία αναλαμβάνει ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εργασίες, υποχώρησε κατά 8,5% στα 9,11 δολάρια στις 13:16 στη διαπραγμάτευση της Παρασκευής στη Νέα Υόρκη (20:16 ώρα Ελλάδος), δίνοντάς της χρηματιστηριακή αξία περίπου 1,5 δισ. δολαρίων. 

Ο Loeb κατέχει περίπου το 9,3% της SiriusPoint, η οποία αναλαμβάνει ασφάλειες και αντασφάλειες, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι διερευνούσε την υποβολή προσφοράς για τη SiriusPoint, καθώς θεωρούσε ότι θα μπορούσε να εκτελέσει καλύτερα τη στρατηγική της ανάκαμψης ως ιδιωτική εταιρεία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News