Business & Finance Πέμπτη 11/05/2023, 11:56
BUSINESS & FINANCE

Credit Suisse: Σε άνοδο τα CDS, ενεργοποίησή τους βλέπουν τα hedge funds

Credit Suisse: Σε άνοδο τα CDS, ενεργοποίησή τους βλέπουν τα hedge funds

Μια κατηγορία μη ρευστοποιήσιμων swaps που ασφαλίζουν το χρέος της Credit Suisse Group έχει «επιστρέψει στη ζωή», καθώς ορισμένα hedge funds ανακινούν την υπόθεση και δείχνουν ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν.

Hedge funds, συμπεριλαμβανομένων των FourSixThree Capital και Diameter Capital Partners, έχουν αγοράσει swaps που ασφαλίζουν ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης της Credit Suisse, με την ιδέα ότι η αμφιλεγόμενη διαγραφή των τίτλων AT1 της ελβετικής τράπεζας μπορεί να τα ενεργοποιήσει, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. 

Τα swaps παρουσίασαν αυτή την εβδομάδα τη μεγαλύτερη αύξηση από το Μάρτιο, όταν η UBS συμφώνησε να αγοράσει τη Credit Suisse στο πλαίσιο έκτακτης συμφωνίας. Στο πλαίσιο της εν λόγω εξαγοράς, οι ελβετικές ρυθμιστικές αρχές προκάλεσαν την απώλεια 17 δισ. δολαρίων στους τίτλους ΑΤ1. Τα swaps ενισχύθηκαν 85 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα στις 360 μονάδες βάσης, σύμφωνα με στοιχεία της CMAI. 

Tα CDS της Credit Suisse CDS σε ομόλογα μειωμένες εξασφάλισης έχουν αυξηθεί 

Source: CMAI

 

Τυπικά, οι συμμετέχοντες της αγοράς που πιστεύουν ότι παραβιάστηκαν οι όροι για τα ομόλογα θα υποβάλουν ερώτηση στην Επιτροπή Καθορισμού των Πιστωτικών Παραγώγων σε μία προσπάθεια να ενεργοποιήσουν τα CDS. 

Τraders της JPMorgan Chase & Co. βρίσκονται σε συζητήσεις με πελάτες που έχουν αγοράσει αυτά τα ομόλογα σχετικά με την πιθανότητα ενεργοποίησης των CDS, γεγονός που πυροδότησε κάποιο αγοραστικό ενδιαφέρον στα swaps αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές.  

Πολλοί επενδυτές στην αγορά ομολόγων ΑΤ1 έχουν ξεχωριστά ανακινήσει νομικά θέματα κατά της απόφασης του «κουρέματος», την οποία οι ρυθμιστικές αρχές θεωρούν δικαιολογημένη επειδή η συμφωνία διάσωσης ενέχει κρατική βοήθεια. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζες: «Η κρίση τελείωσε», λέει ο Jamie Dimon – Δεν συμφωνούν όλοι

Νέες προσφυγές κατά της Credit Suisse από ομολογιούχους 

Ποιος «χτύπησε» την Deutsche Bank; Βλέπει κερδοσκοπική επίθεση πίσω από τον πανικό του Μαρτίου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News