Business & Finance Κυριακή 7/05/2023, 20:55
BUSINESS & FINANCE

Επιφυλακτικές οι ΗΠΑ στην επανένταξη της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο – Τι λέει το Κατάρ

Επιφυλακτικές οι ΗΠΑ στην επανένταξη της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο – Τι λέει το Κατάρ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέκριναν την Κυριακή την επανένταξη της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο, λέγοντας ότι η Δαμασκός δεν αξίζει να επανέλθει στην ομάδα, ενώ έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την προθυμία του Σύρου προέδρου Bashar al-Assad να επιλύσει την κρίση που προέκυψε από τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν, ωστόσο, ότι οι Άραβες εταίροι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την άμεση εμπλοκή με τον Assad για να πιέσουν για την επίλυση της μακροχρόνιας κρίσης της χώρας και ότι η Ουάσινγκτον ευθυγραμμίζεται με τους συμμάχους της όσον αφορά τους «απώτερους στόχους», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το Κατάρ υποστηρίζει ό,τι επιτυγχάνει την αραβική συναίνεση, δεν θα αποτελέσει εμπόδιο

Το Κατάρ, από την πλευρά του, αντέδρασε στην απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου να επανεντάξει τη Συρία, λέγοντας ότι ελπίζει ότι η συριακή κυβέρνηση θα έχει κίνητρο να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που οδήγησαν στην αποπομπή της.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Majed Al Ansari, δήλωσε την Κυριακή ότι πάντα υποστηρίζει ό,τι επιτυγχάνει την αραβική συναίνεση και δεν θα αποτελέσει εμπόδιο σε αυτή τη διαδικασία.

Ο Al Ansari πρόσθεσε ότι η θέση του Κατάρ σχετικά με την εξομάλυνση των σχέσεων με την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Bashsar al-Assad «δεν έχει αλλάξει» και παραμένει συνδεδεμένη με την επίτευξη προόδου προς την κατεύθυνση μιας πολιτικής λύσης της συριακής κρίσης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News