Κόσμος Σάββατο 6/05/2023, 16:44
ΚΟΣΜΟΣ

Στέψη βασιλιά Καρόλου Γ’: Συγχαρητήρια von der Leyen – Biden

Στέψη βασιλιά Καρόλου Γ’: Συγχαρητήρια von der Leyen – Biden

Τη στέψη του Καρόλου χαιρετίζουν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Joe Biden, αμφότεροι με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ενθρόνιση του Καρόλου Γ’ «είναι μια απόδειξη της ανθεκτικής δύναμης της βρετανικής μοναρχίας, ένα σύμβολο σταθερότητας και συνέχειας», ανέφερε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, στον λογαριασμό της στο Twitter.

 

«Τα συγχαρητήριά μου στον βασιλιά Κάρολο Γ’ και στη βασίλισσα Καμίλα», πρόσθεσε, δημοσιοποιώντας φωτογραφίες από την τελετή στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ όπου ήταν παρούσα και η ίδια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Joe Biden συνεχάρη σήμερα τον βασιλιά Κάρολο Γ’ και τη βασίλισσα Καμίλα για τη στέψη τους, χαιρετίζοντας τη «μακρά φιλία» ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Βρετανία, με μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Η μακρά φιλία ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πηγή δύναμης για τους δύο λαούς μας», ανέφερε, προσθέτοντας πως είναι «υπερήφανος» που η σύζυγός του Τζιλ εκπροσωπεί τις ΗΠΑ σε αυτή την ιστορική περίσταση.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News