Business & Finance Τρίτη 4/04/2023, 13:55
BUSINESS & FINANCE

Μητσοτάκης: Επενδυτική βαθμίδα με ισχυρή κυβέρνηση – Αύξηση 8% στα αναπηρικά επιδόματα

Η αύξηση των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ κατά 8% το τελευταίο μέτρο της παρούσας κυβέρνησης

Μητσοτάκης: Επενδυτική βαθμίδα με ισχυρή κυβέρνηση – Αύξηση 8% στα αναπηρικά επιδόματα

Ένα βήμα από την επενδυτική βαθμίδα βρίσκεται η ελληνική οικονομία, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στην εκδήλωση με θέμα: «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα – Πρόοδος – Προοπτική» που διοργανώνει το υπουργείο Οικονομικών. Ο πρωθυπουργός είπε, όμως, ότι η ανάκτησή της θα επιτευχθεί εφόσον προκύψει ισχυρή κυβέρνηση στις εκλογές.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ κατά 8%, το οποίο θα είναι και το τελευταίο μέτρο που θα νομοθετήσει η κυβέρνηση, όπως επισήμανε. «Ξέρω ότι οι αναπηρικές συντάξεις αυξήθηκαν καλύπτοντας ένα μέρος από την πληθωριστική πίεση. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν τις ακολούθησαν τα σχετικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Επέλεξα ως τελευταία συμβολική κίνηση την άμεση αύξησή τους κατά 8%», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Με το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι ενισχύονται περίπου 188.000 συμπολίτες μας.

Επιπλέον, μετά την ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, για μηδενικό πρωτογενές αποτέλεσμα το 2022, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Ισχύει η δέσμευσή μου. Το 2023 η χώρα θα παράξει πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο προέχρχεται από την ανάπτυξη και όχι την υπερφολρολόγηση».

Σχετικά με την εκδοτική πολιτική της χώρας, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πρόσφατη επιτυχημένη έκδοση του κρατικού 5ετούς ομολόγου από την Αθήνα, μια ημέρα μετά την προκήρυξη των εκλογών, λέγοντας ότι «απόδειξη ότι η διεθνής κοινότητας εμπιστεύεται το παρόν και το μέλλον της χώρας».

Σε ότι αφορά τις ελληνικές τράπεζες, είπε ότι είναι απόλυτα θωρακισμένες από τις διεθνείς αναταράξεις. «Κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι κλυδωνίζονται τράπεζες στην Ελβετία και οι δικές μας να έχουν υψηλή κεφαλαιοποίηση» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Για τον ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη, είπε ότι «η χώρα μας δεν είναι πλέον πρόβλημα αλλά μέρος της λύσης». Σε άλλο σημείο, είπε ότι τις εθνικές μας πρωτοβουλία τις συνόδευαν και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ευχαριστώντας και αυτός με τη σειρά του τον ρόλο του προέδρου του Eurogroup, Πασκάλ ντόναχιου.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο νέο Σύμφωνο Σταθερότητας, τονίζοντας με νόημα ότι στη σημερινή συγκυρία οι παλιοί κανόνες είναι αναποτελεσματικοί. «Πρέπει να διδαχθούμε από τα διδάγματα του παρελθόντος ειδικά για χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία», είπε ο πρωθυπουργός. «Η μείωση του χρέους μπορεί να συνδυαστεί με πολιτικές που φέρνουν ανάτπυξη, όπως αποδείχθηκε τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Σταϊκούρας: Η Ελλάδα μηδένισε το πρωτογενές της αποτέλεσμα το 2022

Ντόναχιου σε Μητσοτάκη: Συγχαρητήρια για την ελληνική οικονομία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News