Business & Finance Δευτέρα 3/04/2023, 21:25
BUSINESS & FINANCE

Η Google μειώνει υπολογιστές, υπηρεσίες και συρραπτικά για πολυετή εξοικονόμηση πόρων

Η Google μειώνει υπολογιστές, υπηρεσίες και συρραπτικά για πολυετή εξοικονόμηση πόρων

Η επικεφαλής των οικονομικών της Google, Ruth Porat, δήλωσε πρόσφατα σε ένα σπάνιο email σε όλη την εταιρεία ότι η εταιρεία κάνει περικοπές στις παροχές προς τους εργαζόμενους.

«Πρόκειται για μεγάλες, πολυετείς προσπάθειες», ανέφερε η Porat σε ένα email την Παρασκευή όπως ανέφερε η Wall Street Journal.

Σε ξεχωριστά έγγραφα που είδε το CNBC, η Google δήλωσε ότι μειώνει τα μαθήματα γυμναστικής, τα συρραπτικά, το σελοτέιπ και τη συχνότητα αντικατάστασης φορητών υπολογιστών για τους υπαλλήλους.

Ένας από τους σημαντικούς στόχους της εταιρείας για το 2023 είναι «η επίτευξη διαρκούς εξοικονόμησης πόρων μέσω της βελτίωσης της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας». δήλωσε η Porat στο μήνυμα.

Τα τελευταία μέτρα περικοπής κόστους έρχονται καθώς η Alphabet -στην οποία ανήκει η Google, συνεχίζει την πιο σοβαρή εποχή περικοπών κόστους των τελευταίων 20 ετών. Η εταιρεία δήλωσε τον Ιανουάριο ότι καταργεί 12.000 θέσεις εργασίας, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 6% του εργατικού δυναμικού της, για να υπολογίσει την επιβράδυνση της αύξησης των πωλήσεων μετά την αύξηση-ρεκόρ του προσωπικού.

Οι περικοπές έχουν εμφανιστεί και με άλλους τρόπους. Η εταιρεία αρνήθηκε να πληρώσει το υπόλοιπο των αδειών μητρότητας και ιατρικής περίθαλψης των απολυμένων υπαλλήλων, όπως ανέφερε προηγουμένως το CNBC.

Στο πρόσφατο email της, η Porat δήλωσε ότι οι απολύσεις ήταν «οι πιο δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε να πάρουμε ως εταιρεία».

«Αυτή η εργασία είναι ιδιαίτερα ζωτικής σημασίας λόγω της πρόσφατης ανάπτυξής μας, του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος και των απίστευτων επενδυτικών ευκαιριών μας για την προώθηση της τεχνολογίας – ιδιαίτερα στην τεχνητή νοημοσύνη», ανέφερε το email της Porat.

Μείωση των υπολογιστών και των συρραπτικών

Μεταξύ των αλλαγών στον εξοπλισμό, η Google διακόπτει τις ανανεώσεις για φορητούς υπολογιστές, επιτραπέζιους υπολογιστές και οθόνες. Επίσης, «αλλάζει το πόσο συχνά αντικαθίσταται ο εξοπλισμός», σύμφωνα με τα εσωτερικά έγγραφα που είδε το CNBC.

Οι υπάλληλοι της Google που δεν έχουν ρόλο μηχανικού, αλλά χρειάζονται νέο φορητό υπολογιστή θα λαμβάνουν εξ ορισμού ένα Chromebook. Τα Chromebook είναι φορητοί υπολογιστές που κατασκευάζονται από την Google και χρησιμοποιούν ένα λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στην Google και ονομάζεται Chrome OS.

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News