Business & Finance Δευτέρα 27/02/2023, 22:39
BUSINESS & FINANCE

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της Google κερδίζουν αύξηση

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της Google κερδίζουν αύξηση

Το Συνδικάτο Εργαζομένων της Alphabet ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι που αξιολογούν την ποιότητα της αναζήτησης και της διαφήμισης της Alphabet Inc. στην Google κέρδισαν αύξηση που ανέβασε τους μισθούς των εργαζομένων στα 15 δολάρια την ώρα, μετά από δημοσίευμα του Bloomberg που κατέγραφε ανεπαρκείς αμοιβές και παροχές.

Η AWU εκτιμά ότι έως και 5.000 εργαζόμενοι έλαβαν την αύξηση, η οποία, όπως αναφέρει, είχε ως αποτέλεσμα «εκατομμύρια σε συλλογικές μισθολογικές αυξήσεις για τους εργαζόμενους», σύμφωνα με δελτίο Τύπου. Η αύξηση του μισθού ήρθε μετά συγκεντρώσεις που διοργάνωσε η AWU (η οποία στερείται δικαιωμάτων συλλογικής διαπραγμάτευσης) και στις δύο ακτές των ΗΠΑ για να επιστήσει την προσοχή στις συνθήκες εργασίας και παρέδωσε ένα ψήφισμα με το οποίο ζητούσε να λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι τις παροχές που δημοσιοποιεί η Google στο ελάχιστο πρότυπο παροχών για το διευρυμένο εργατικό δυναμικό της.

«Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τις συλλογικές μας προσπάθειες να κερδίζουν άλλη μια αύξηση μισθών», δήλωσε η Μισέλ Κέρτις, συμβασιούχος της Google και μέλος της AWU. Όμως η Κέρτις πρόσθεσε ότι η Google και η Appen Ltd., η οποία απασχολεί τους εργαζόμενους που λαμβάνουν την αύξηση, θα μπορούσαν να κάνουν ακόμα περισσότερα. Η αύξηση του μισθού πρόκειται να τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση που έλαβαν οι εργαζόμενοι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την οποία είδε το Bloomberg. «Ήρθε η ώρα η Appen και η Google να διασφαλίσουν ότι κάθε βαθμολογητής θα μπορεί να παίρνει μια ημέρα ασθενείας και να έχει πρόσβαση σε βασική ασφάλιση υγείας», ανέφερε.

Η Appen δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό. Σε προηγούμενη δήλωσή της στο Bloomberg, η Google δήλωσε ότι στηρίζεται σε προμηθευτές για τη διαχείριση των όρων απασχόλησης των συμβασιούχων εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβών και των παροχών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News