Business & Finance Δευτέρα 3/04/2023, 19:32
BUSINESS & FINANCE

Η Citi κάνει λόγο για $100 πετρέλαιο, καθώς η Goldman αυξάνει τις προοπτικές για τη μείωση του ΟΠΕΚ

Η Citi κάνει λόγο για $100 πετρέλαιο, καθώς η Goldman αυξάνει τις προοπτικές για τη μείωση του ΟΠΕΚ

Ο Ed Morse της Citigroup Inc., επικεφαλής της έρευνας εμπορευμάτων, δήλωσε ότι η αγορά πετρελαίου θα χρειαστεί πολύ περισσότερη αβεβαιότητα σχετικά με τις προμήθειες πριν οι τιμές φτάσουν τα 100 δολάρια το βαρέλι.

«Υπάρχει ένα σενάριο για το πετρέλαιο των 100 δολαρίων το βαρέλι. Αλλά δεν νομίζω ότι είμαστε ακόμα κοντά σε αυτό», δήλωσε ο Morse σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. 

Τα σχόλιά του έρχονται καθώς οι αιφνιδιαστικές περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ+ την Κυριακή ώθησαν ορισμένους αναλυτές να αναζωπυρώσουν τις εκκλήσεις για πετρέλαιο 100 δολαρίων. Η Goldman Sachs Group Inc. αύξησε την πρόβλεψή της για το αργό τύπου Brent το 2024 στα 100 δολάρια το βαρέλι από 97 δολάρια μετά τη μείωση της προσφοράς και εν μέσω θετικής δυναμικής για την παγκόσμια ζήτηση. Το μπρεντ σημείωσε άνοδο άνω του 8% τη Δευτέρα και έφτασε μέχρι τα 86,44 δολάρια.

Ο Morse της Citi δήλωσε ότι θα πρέπει να αποσυρθεί σημαντικά περισσότερο πετρέλαιο από την αγορά προτού οι τιμές ανέβουν στα 100 δολάρια και ότι η διακοπή της προσφοράς θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο με μεγαλύτερη αβεβαιότητα.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News